Sanders abandona la cursa demòcrata a la Casa Blanca i deixa via lliure a Biden
El senador Bernie Sanders ha abandonat la cursa per la candidatura demòcrata (Reuters/Mike Segar)

Sanders titlla Putin de delinqüent i l'avisa que no es fiqui en les eleccions americanes

El favorit per la candidatura demòcrata rebutja una intervenció russa als comicis del 2020 als Estats Units

Actualitzat

Bernie Sanders demana al govern rus que es mantingui al marge de les eleccions presidencials als Estats Units. Ha afirmat que els russos intenten perjudicar la democràcia nord-americana mitjançant la divisió social i provocant el caos.

Sanders respon així a l'avís d'alts càrrecs de la intel·ligència nord-americana de l'interès de Rússia per impulsar la seva campanya presidencial.

En un comunicat, Sanders declara que, "al contrari que el president Trump", els americans no volen que un tercer país interfereixi en les eleccions presidencials.

 

També s'ha desmarcat de les bones relacions actuals del president americà amb Vladímir Putin declarant la seva animadversió cap al líder rus.

"No considero Putin un bon amic, és un delinqüent autòcrata que intenta destruir la democràcia i esclafar els dissidents a Rússia."

El senador demòcrata critica el president rus Vladimir Putin
El senador demòcrata critica el president rus Vladimir Putin (Reuters/Kevin Lamarque)

La possibilitat que Rússia intervingui a les eleccions del 2020 és un dels temes d'actualitat de la societat americana. Diverses investigacions apunten que el govern de Putin va afavorir la candidatura presidencial de Donald Trump l'any 2016 a través d'informacions difoses a les xarxes socials.

Uns comicis sense interferències

Bernie Sanders creu que els bilionaris no compren les eleccions presidencials i avisa el seu rival a la candidatura demòcrata, Michael Bloomberg, que la seva fortuna no pot comprar els comicis.

"Michael Bloomberg té tot el dret a presentar-se a la presidència, però no té dret a comprar la presidència."

També ha criticat les reunions del president Trump amb grans empresaris i exposa que els ciutadans americans volen acabar amb el control que tenen els bilionaris de la política nacional.

Actualment, Sanders és l'amenaça més gran a la reelecció de Donald Trump i, per tant, no vol que cap intromissió exterior pugui perjudicar la seva imatge.

ARXIVAT A:
Estats UnitsVladímir Putin
Anar al contingut