Sanders abandona la cursa demòcrata a la Casa Blanca i deixa via lliure a Biden

El representant de l'ala esquerra del Partit Demòcrata reconeix que no li surten els números

RedaccióActualitzat

El senador Bernie Sanders ha anunciat que es retira de la campanya per la candidatura demòcrata a la Casa Blanca. D'aquesta manera, deixa el camí lliure a l'exvicepresident Joe Biden perquè sigui ell que s'enfronti a Donald Trump al novembre.

Sanders, representant de l'ala esquerra del Partit Demòcrata, ha reconegut que matemàticament és impossible que guanyi les primàries.

Però, a part que els números no li surtin, Sanders ha fet referència al moment crític que viu el país pel coronavirus. I ha manifestat que la cursa interferiria en la tasca gegant que el país té al davant:

"Veig com la crisi atrapa la nació, un president que ho agreuja quan no proporciona cap tipus de lideratge creïble i, també, la feina ingent que cal fer per protegir el poble en aquest moment tan crític. Davant d'això, no puc en bona consciència continuar una campanya que no puc guanyar i que interferiria amb la important feina que tots hem de fer en aquest moment tan difícil."

Des de fa un mes i mig, les opcions d'aquest veterà progressista eren mínimes, perquè anava perdent un estat rere un altre.

El gir a l'esquerra del partit

Malgrat que es retira, Sanders diu que el seu moviment de masses i la lluita per la justícia social, racial i mediambiental continuen.

I aquest, potser, deu ser el seu millor consol, perquè les seves idees, que fa 5 anys semblaven utòpiques, ara ja no ho són tant i ell ha estat el gran artífex del gir a l'esquerra que ha fet el seu partit.

Les primàries demòcrates s'acaben aquí, tres mesos abans del previst, i el candidat a la Casa Blanca serà el centrista Joe Biden, a qui Sanders ja ha felicitat.

El primer repte de l'exvicepresident d'Obama és evitar els errors de Hillary Clinton del 2016 i integrar els seguidors de l'ala esquerra, molt recelosos de qualsevol establishment.

Avui, Biden ja els ha dit que els escolta, que els tindrà en compte i que els necessita per derrotar Donald Trump

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut