Tarragona

Sancionen banyistes per no fer cas a la bandera vermella i increpar la socorrista

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha denunciat 37 persones fins dilluns per desobeir els socorristes

RedaccióActualitzat

Aquests últims dies hi ha hagut força mala mar a bona part de la Costa Daurada: aquest dimecres hi ha 24 banderes grogues i ahir n'hi havia una vintena de vermelles. Fins dilluns, a la ciutat de Tarragona, la Guàrdia Urbana havia denunciat 37 persones per desobeir els socorristes o no fer cas de les banderes.

Aquest dimarts a la tarda va tornar a passar: la policia va sancionar cinc banyistes que no feien cas a la socorrista, que els demanava que sortissin de l'aigua, a la platja del Miracle, per onades de fins a un metre i mig. Els han sancionat amb 100 euros i a un d'ells amb 500 per desobeir la Guàrdia Urbana.

La socorrista els va avisar diverses vegades, en una zona considerada perillosa, tal com destaca Hugo Nuñez, coordinador de platges de la Creu Roja de Tarragona.

"La socorrista amb el perill que comporta aquella zona va insistir i insistir, els usuaris al sortir de l'aigua la van increpar, li van faltar el respecte,... La van inclús intentar amenaçar així corrents cap a ella, nosaltres abraçant-lo perquè no li fes res a la socorrista... Cada dia que hi ha bandera vermella, tenim difrents platges on això és molt habitual".

 

 

Nuñez fa 13 anys que s'hi dedica i sovint viu situacions que l'indignen.

"Pares amb els seus fills al costat increpant el socorrista i insultant-lo... Hi ha vegades que indigna. Hi ha vegades que acabes d'avisar un usuari i quan et gires per avisar-ne un altre, ja tornen a ser a l'aigua".

Recorda que aquest tipus de comportaments poden acabar en accidents greus.

ARXIVAT A:
Turisme
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut