Sancionen amb 53.000 euros a expositors del Mobile per oferir feines sexistes
Una de les hostesses del MWC amb sabates de taló

Sancionen amb 53.000 euros sis expositors del Mobile per oferir feines sexistes

Sancionades sis empreses expositores del Mobile World Congress per infracció molt greu en vulnerar el dret a la igualtat i la no discriminació per raó de sexe

ACN / RedaccióActualitzat

Algunes empreses exigien a les dones contractades una alçada mínima d'un metre setanta-cinc, vestir una talla 36 o 38 i portar talons de 5 centímetres per treballar d'hostesses als estands. Inspecció de Treball ha sancionat amb 53.000 euros diverses empreses expositores en la darrera edició del Mobile World Congress per oferir feines sexistes i discriminatòries després d'una denúncia d'UGT el passat mes de febrer.

Les ofertes es publicaven en portals d'internet i requerien, entre altres coses, dones que portessin faldilles curtes, mitges primes o maquillatge obligatori, a banda de l'alçada mínima o la talla concreta.

Segons la resolució que Inspecció de Treball ha fet arribar al sindicat, es van inspeccionar les ofertes i es va presentar a la Fira de Barcelona. El resultat és la sanció a sis empreses per infracció molt greu en vulnerar el dret a la igualtat i la no discriminació per raó de sexe, i una altra per discriminació en l'accés al treball i també per incompliment en matèria de temps de treball i per deficiències en les avaluacions de riscos laborals i per falta d'entrega d'equips de protecció individual.

UGT ha instat els organitzadors i patrocinadors del MWC a establir els "mecanismes necessaris" per adaptar les condicions a la legalitat vigent i a erradicar "qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe" i la cosificació de la dona.

Les xifres del passat MWC

En la passada edició, l'MWC va crear gairebé 14.000 llocs de treball, cosa que suposa un increment de 700 persones respecte a l'any passat. En l'esdeveniment hi van participar 2.400 empreses i hi van assistir 107.000 visitants de 200 països.

El Mobile va deixar l'any passat 465 milions d'euros a Barcelona; aquest any, s'espera que n'hi deixi 8 milions més.

ARXIVAT A:
Mobile World CongressIgualtat de gènere
Anar al contingut