Francesc de Dalmases, en una intervenció parlamentària (Omar Barón/ACN)

Sanció mínima a Dalmases, la proposta de Cuevillas a la comissió parlamentària pel cas "FAQS"

Alguns grups parlamentaris no comparteixen l'esborrany, que es tancarà aquest divendres

L'esborrany de l'informe sobre el comportament del diputat Francesc de Dalmases amb una periodista del programa FAQS de TV3 el juliol passat, proposa una sanció lleu en forma d'"amonestació pública" i cap multa econòmica.

És la proposta que aquest dijous portarà el diputat Jaume Alonso-Cuevillas, de Junts, a la Comissió de l'Estatut dels Diputats (CED), que ell mateix presideix. Segons Cuevillas, el cas s'ha de quedar en la sanció mínima, un toc d'atenció del Parlament per haver incomplert el codi de conducta.

Jaume Alonso-Cuevillas, de Junts, presideix la Comissió de l'Estatut dels Diputats (Mariona Puig/ACN)

Aquesta posició, però, no és compartida per altres grups parlamentaris. Expliquen que la infracció, pel que diu el codi de conducta, s'haurà de quedar en lleu, però apunten que la sanció hauria d'anar més enllà i imposar, com permet el codi, una multa que pot anar dels 600 als 12.000 euros.

A l'esborrany, Cuevillas hi fa constar els dubtes jurídics que ell mateix destaca des del primer dia. Jurista de professió diu que un codi de conducta, com que no té rang de llei, no pot imposar sancions.

El diputat Francesc de Dalmases no compareixerà a la comissió parlamentària. Hi va enviar una carta en la qual reconeixia haver mantingut una "discussió acalorada amb la periodista, que, segons ella, es va sentir intimidada".

Finalment, serà la mesa del Parlament la que decidirà la possible sanció a Dalmases, però aquesta no es reunirà fins dimarts de la setmana que ve.

 

ARXIVAT A:
JxCatParlament de Catalunya
Anar al contingut