Exterior de l'empresa Cidac, a Cornellà de Llobregat

Sanció de més de 300.000 euros a l'empresa de Cornellà on va morir un noi de 19 anys

Inspecció de Treball, que ha constatat "infraccions molt greus" en matèria de seguretat laboral a l'empresa Cidac, ha traslladat el cas a la Fiscalia

RedaccióActualitzat

La cooperativa Cidac, de Cornellà de Llobregat, on l'abril va morir un treballador de 19 anys, ha estat sancionada amb més de 300.000 euros per la Inspecció de Treball de Catalunya (ITC).

En concret, la ITC ha proposat una sanció de 328.460 euros després de determinar que Cidac és responsable de l'accident mortal perquè ha comès "infraccions molt greus" en incomplir les normes de prevenció de riscos laborals.

Es dona la circumstància que abans d'obrir una investigació sobre l'accident, la ITC ja n'havia obert una altra sobre denúncies de suposades irregularitats comeses per Cidac en matèria de seguretat i salut laboral.

Els sindicats ja havien acusat Cidac de funcionar sense cap mesura de seguretat. I la família del treballador mort va parlar, directament, d'"homicidi".

L'accident mortal va passar el 30 d'abril, quan un treballador de 19 anys va quedar atrapat entre una màquina i el material que manipulava.

Després d'haver proposat la sanció, la ITC ha traslladat tota la documentació del cas a la Fiscalia, perquè consideri quines actuacions de tipus judicial cal emprendre.

ARXIVAT A:
Precarietat laboralDrets laborals
Anar al contingut