El director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, al programa "Els matins"
El director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, al programa "Els matins"
Barcelona

Sanchis sobre la decisió de la Junta Electoral: "Només es tolera una manera d'informar"

El director de TV3 defensa el rigor en la utilització del llenguatge a la televisió pública i creu que la decisió de la JEC de prohibir les paraules "pres polític" i "exiliat" crea una sensació d'indefensió i d'impotència

RedaccióActualitzat

Jornada de reaccions avui a la decisió de la Junta Electoral Central de prohibir als informatius de TV3 i Catalunya Ràdio utilitzar determinades expressions en període electoral.

El director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, ha assegurat que accepta i obeirà la sentència de la Junta Electoral Central que prohibeix dir "presos polítics" o "exiliats" als mitjans públics fins que s'acabi el període electoral.

Sanchis ha recordat que l'expressió "presos polítics" no es feia servir per norma, sinó que "quedava condicionada al criteri professional de cadascú", i pel que fa a "exili", sí que hi havia un consens, ha dit, recordant que "tota la premsa estrangera parla de gent a l'exili".

Sanchis ha denunciat la indefensió dels periodistes davant aquest tipus de prohibicions:

"De sobte tingues la sensació de la impotència absoluta, que tu, només pel fet de ser qui ets, arribaràs a un mur que allà no et donaran la raó digues el que digues".

"Si en algun moment algú desacatara o desobeira aquesta resolució, doncs tindria conseqüències penals. Quines? Això després ja ho decidirien aquestes instàncies."

Per Sanchis, la decisió de la Junta Electoral Central apunta que "només es tolera una manera d'informar" i diu que té la sensació que és un partit d'un contra dos i que l'àrbitre forma part de l'equip contrari:

"Em fa la sensació que aquí només es tolera una manera d'informar. I no es toleren maneres d'informar que en altres punts del món, a Europa mateix, són perfectament plausibles. I segon, que quan protestes no te'n sortiràs.

"Al final tens la sensació que hi ha un mur i que això és un partit entre tres: dos estan a l'altre costat i aquests dos inclouen l'àrbitre, i l'altre està al nostre costat."

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha fet notar que Televisió Espanyola va oferir el 16 de març una "cobertura semblant" a la de TV3 de la manifestació independentista a Madrid, i en canvi, no haurà de compensar els partits presumptament agreujats perquè "ningú ho ha recorregut".

ARXIVAT A:
Eleccions 28AProcés catalàMitjans de comunicacióTv3Catalunya Ràdio
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut