El president del govern espanyol, Pedro Sánchez (EFE)
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez (EFE)

Sánchez visitarà el Tribunal Europeu de Drets Humans en ple judici del procés

El president del govern espanyol anirà al TEDH el 7 de febrer i el judici començarà a finals de gener

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez visitarà el Tribunal Europeu de Drets Humans el pròxim 7 de febrer, just en el moment en què previsiblement ja s'estarà celebrant el judici als líders independentistes pel procés al Tribunal Suprem.

Aquell dia, Sánchez té previst assistir al Consell d'Europa i, aprofitant que és a Estrasburg, anirà al Tribunal Europeu de Drets Humans.

Segons La Moncloa, el seu objectiu és explicar a la institució la seva política en matèria de drets humans. Sánchez vol tenir un diàleg amb el tribunal sobre sentències dictades o per dictar, i donar-los la seva visió.

L'executiu espanyol no aclareix si en aquesta visita es parlarà de Catalunya.

Fonts consultades per TV3 expliquen que les reunions amb caps d'estat són exclusivament protocol·làries i no s'entra mai a valorar sentències.

La notícia ha sorprès els advocats dels presos independentistes, que asseguren que la visita no modificarà la seva estratègia de defensa.

 

En ple judici

Tot i que encara no hi ha dates per a l'inici del judici del procés, tot apunta que començarà l'última o la penúltima setmana de gener. El dimarts 22 o 29.

La visita de Sánchez seria un dijous i coincidirà amb un dels dies que el Tribunal Suprem té previst que hi hagi judici, que es faria els dimarts, dimecres i dijous.

 

 

Estrasbug, destí final

El Tribunal Europeu de Drets Humans, amb seu a Estrasburg, és el destí final de l'estratègia de les defenses dels presos polítics. Entenen que a Europa es resoldra el que consideren irregularitats del procés judicial.

La vaga de fam que van fer Jordi Turull, Jordi Sànchez, Josep Rull i Joaquim Forn era per protestar per la inacció del Tribunal Constitucional a l'hora de resoldre els seus recursos, que feia un tap per accedir a la justícia europea.

ARXIVAT A:
Drets humansPedro SánchezJudici procésProcés català
Anar al contingut