Comparació que publica "El País" de la conferència de Cacho i el llibre de Sánchez amb el mateix error
Comparació que publica "El País" de la conferència de Cacho i el llibre de Sánchez amb el mateix error

Sánchez va copiar paràgrafs literals, sense citar, en el llibre de la tesi

El president del govern espanyol diu que és "un error en una ressenya, que serà esmenat"

Actualitzat

Pedro Sánchez no aconsegueix aturar la polèmica per suposats plagis. Primer va ser la tesi doctoral i ara és un llibre que va publicar fa cinc anys amb l'economista Carlos Ocaña.

Segons el diari "El País", aquest llibre, "La nueva diplomacia de la economía española", recull paràgrafs d'una conferència pronunciada uns mesos abans pel diplomàtic espanyol Manuel Cacho, sense cometes i sense citar-lo.

Sánchez i Ocaña, en concret, haurien citat sense referència 454 paraules del discurs de Cacho en un simposi de la Universitat Camilo José Cela, el 25 de febrer del 2013.

El PP i Ciutadans parlen de frau i demanen explicacions.

Podem ho qualifica, literalment, de "cutre".

"Crec que es força 'cutre'. Crec que no respon als estàndards de qualitat acadèmica qui hi hagi paràgrafs inclosos sense citar adequadament. I crec que el president haurà de donar explicacions."

Al matí, el govern espanyol ha reaccionat a aquesta informació assegurant que es tracta d'un error i que demanaran a l'editorial que l'esmeni en la pròxima edició.

 

Més tard, Pedro Sánchez s'ha defensat amb el mateix argument.

"Hi ha hagut un error en una ressenya que serà esmenat en una nova edició del llibre."

Sánchez també s'ha mostrat disposat comparèixer al Senat per donar explicacions, com li demana l'oposició, a la qual ha acusat de "fer soroll" per tapar les mesures aprovades pel govern, com la rebaixa de la factura de la llum, la reforma dels aforaments o la lluita contra els falsos treballadors autònoms.

"Adverteixo a l'oposició: fer d'oposició no és fer soroll. Si estan entestats a fer soroll, perfecte, però el govern d'Espanya el que farà és governar."

En roda de premsa des de la ciutat austríaca de Salzburg, on ha participat en la cimera informal de la UE, Sánchez també s'ha mostrat convençut que aquestes noves acusacions de plagi no debilitaran la relació amb els partits que li donen suport parlamentari.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPSOEPPCsUnides Podem
Anar al contingut