Sánchez s'obre a incorporar "persones independents" d'Unides Podem al govern

Sánchez: "Probablement als independentistes els costarà d'assumir-ho, però el món no gira entorn de l'independentisme català"

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez es trobarà dimarts amb Pablo Iglesias i Pablo Casado i assegura que vol parlar amb tothom abans del ple d'investidura. Dijous a la nit, en una entrevista a Telecinco, el candidat del PSOE assegurava que està obert a incorporar perfils independents proposats per Unides Podem a l'executiu:

"Si Unides Podem té persones independents de reconegut prestigi que puguin aportar a la governabilitat d'Espanya jo no rebutjaré aquests suggeriments. Els tindré molt en compte."

El líder del PSOE, però, no veu viable un govern de coalició amb Unides Podem, perquè no comparteixen criteris sobre el conflicte amb Catalunya. Hi ha un obstacle clar: el referèndum d'autodeterminació.

"[Unides Podem] té una manera d'encarar la crisi amb Catalunya que no té res a veure amb la nostra. Defensen el dret a l'autodeterminació i, per exemple, a la mesa del Congrés van votar en contra de la suspensió dels presos electes com a diputats. Hi ha discrepàncies de fons, però crec que podem fer moltes coses junts. Per això oferim la fórmula de la cooperació."

Tot i això, Sánchez assegura que vol "un govern al mes de juliol" i afirma que serà "generós" i parlarà amb tothom.

 

 

"El món no gira entorn de l'independentisme"

Aquest "tothom" inclou els independentistes catalans? Sembla que no. Sánchez ha tornat a carregar contra els partits independentistes i els envia un missatge que, diu, els pot "costar d'assumir":

"Probablement als independentistes els costarà d'assumir-ho, però el món no gira entorn de l'independentisme català. És més, el món cada cop està mirant cap a coordenades molt diferents de les de l'independentisme català."

Malgrat aquestes paraules, a l'independentisme encara hi ha debat sobre el sentit del vot en la investidura. Artur Mas diu que cal valorar l'opció d'abstenir-se per permetre a Pedro Sánchez ser president del govern espanyol, com a mal menor, per evitar que governi alguna altra opció que, al seu parer, seria pitjor per als interessos de Catalunya. Ho ha explicat durant l'entrevista amb la periodista Sílvia Cóppulo que s'emetrà diumenge al programa "El divan", de TV3.

"No és dir no d'entrada. És dir, 'anem a parlar amb aquesta gent'. No només amb el PSOE, també amb Podem i amb el PNB. Tots els que conformen aquesta majoria. Identifiquem maneres perquè no arribin els altres a governar Espanya, que són els que ens calarien foc cada dia a casa nostra."

 

 

Ciutadans no es mou

Qui no té cap intenció de facilitar la investidura de Sánchez és Ciutadans. Ho ha reiterat Inés Arrimadas, que considera que no hi ha res a fer amb el Partit Socialista de Pedro Sánchez. Ho ha dit en el seu primer acte de partit a Catalunya després d'haver marxat a Madrid i de la constitució dels ajuntaments.

Arrimadas, davant de més de dos-cents càrrecs electes, s'ha mostrat convençuda que Sánchez pactarà amb Unides Podem i amb els nacionalistes, que esperen a canvi, diu, l'indult dels presos.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezEleccions 28APSOEUnides Podem
Anar al contingut