Els lloguers van passar als 3 anys de durada després de la nova regulació del 2013
Els lloguers van passar als 3 anys de durada després de la nova regulació del 2013

El president espanyol proposa la pròrroga forçosa de 5 anys als lloguers

L'executiu socialista també proposa excloure el lloguer turístic de la llei de lloguers urbans

Actualitzat

El president del govern espanyol ha posat fil a l'agulla en un dels temes que més amoïna els ciutadans, el preu del lloguer, i ha anunciat canvis en la llei. En la presentació dels plans de govern al Congrés, Sánchez ha anunciat una pròrroga obligatòria de cinc anys als lloguers en aquests termes:

"Elevar la pròrroga forçosa dels contractes d'arrendament de 3 a 5 anys, limitar les fiances addicionals que l'arrendatari ha de prestar per llogar la vivenda i ajustar la definició d'arrendaments de temporada per excloure de la llei l'habitatge turístic".

És a dir, la durada dels contractes de lloguer, que segons l'última llei és de tres anys, passaria a ser de cinc "de facto", com era abans. Aquesta mesura s'alinea amb la voluntat expressada pel govern Torra.

D'altra banda, l'executiu socialista també proposa excloure el lloguer turístic de la llei de lloguer urbans canviant-li la definició i donant-li un tracte específic.  

A més, ha assegurat que el seu executiu vol crear 20.000 habitatges públics destinats al lloguer en 4 anys. Se situarien en municipis "amb demanda acreditada" i es dedicarien al lloguer de forma indefinida.  

Tot plegat, formaria part del pla estatal de vivenda 2018-2021 per reorientar la política de la vivenda cap a la pública i de lloguer.

Anar al contingut