Sánchez Piñol torna a la fantasia amb "Fungus. El rei dels Pirineus"

L'autor crea un món pròpi per reflexionar sobre el poder a través d'un anarquista i d'uns bolets gegants

Actualitzat

L'escriptor supervendes Albert Sánchez Piñol ja té nova novel·la a punt. En aquest cas no és històrica, com "Victus", sinó un retorn al gènere fantàstic de "La pell freda". El llibre porta per títol "Fungus. El rei dels Pirineus" i es publicarà el 23 de novembre.

Aquest dijous l'autor n'ha avançat els detalls a un grup de llibreters i a TV3. El protagonista és un militant anarquista que fuig a les muntanyes, on desperta uns bolets extraordinaris.

"La sinopsi de Fungus és la història d'uns bolets gegants que caminen i un anarquista que vol fer la revolució mundial."

"Com veuria el món un bolet de dos metres? Com ens veuria a nosaltres? No tenen cor, no tenen sang però poden tenir emocions i sentiments... És que la narrativa és això, no és periodisme, però sí fantasia posada al servei per explicar un relat que jo crec que pot agradar a moltíssima gent."

 

 

D'entrada aquest és el resum que Sánchez Piñol fa de la seva nova novel·la. Però res no és tan simple, es tracta d'un projecte que fa 13 anys que l'autor està madurant i que vol que vagi més enllà, si els lectors li ho permeten.

"Arrenca del 2005, és un món propi que m'agradaria explotar. Espero que els lectors em permetin seguir endavant amb aquesta història. Aquesta és la presentació d'aquest món i m'agradaria que anés més enllà. Estem en mans del lector."

La novel·la té com a punt de partida una llegenda pirinenca, la dels minairons, però que Sánchez Piñol extrapola als bolets, els Fungus, uns monstres que serveixen per parlar del tema de fons: el poder.

"El tema de fons de la novel·la és el poder: per què hi ha gent que mana i per què obeïm. És un "western" hivernal, una història de frontera, en una època el segle XIX, una època d'eclosió ideològica sobre el poder, com l'anarquisme que es pregunta sobre l'arrel del poder. Una pregunta tan vigent en aquell moment com ara."

 

 

Amb ell, l'il·lustrador de la novel·la, Quim Hereu, màxim exponent de l'estrambotisme i un dels pintors catalans més internacionals. Hereu fusiona el seu món de criatures fantàstiques amb el que ha creat Sánchez Piñol, plasmant-lo en imatges del segle XXI amb una estètica del segle XIX.

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut