Pedro Sánchez en una imatge d'aquesta represa del curs polític

Sánchez no aclareix si anirà a la taula de diàleg i el govern no entendria que no hi fos

En una entrevista a El País, el president del govern espanyol diu: "El més important no és si hi vaig o no; l'important és si hi ha avenços"

RedaccióActualitzat

Després que Pere Aragonès va assegurar aquesta setmana que no concebia una taula de diàleg en què no hi hagués Pedro Sánchez, aquest diumenge el president del govern espanyol encara no ha aclarit si hi anirà o no.

La cita està prevista a Barcelona per a la tercera setmana de setembre, passada la celebració de la Diada.

En una entrevista al diari El País, Sánchez ha dit: "El més important no és si hi vaig o no; l'important és si hi ha avenços en aquesta taula, i en això hi hem de treballar tots."

"Sempre he manifestat que la meva disposició per al diàleg és total. M'he reunit amb el president Torra, amb el president Aragonès, i em vaig reunir en aquesta sala amb la delegació del govern de la Generalitat de llavors", ha recordat el president del govern espanyol.

El president Sánchez assegura que Espanya no té cap problema amb Catalunya i que és l'independentisme qui té un problema amb la concepció plural de la societat catalana i que Catalunya necessita un govern que posi fi a 15 anys de mirar cap endins.

Sánchez ha reiterat també que a la taula de diàleg el govern espanyol hi portarà "l'agenda del retrobament". "És ben públic. Es tracta d'un conjunt d'inversions de finançament per aprofitar aquesta etapa de recuperació i modernització", ha dit.

Sánchez no respon a la formulació del president de la Generalitat de fer un referèndum el 2030 i tampoc sembla que el govern espanyol tingui previst presentar cap fórmula nova per resoldre el conflicte polític.


El govern insisteix

Des del govern diuen que aquesta anomenada "agenda del retrobament" no és el que esperen i reclamen que es parli del conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

Asseguren que això és el que s'havia pactat a la primera taula, que es va celebrar fa un any i mig. En aquest sentit, reclamen la presència del president Sánchez, atesa la importància de la reunió. A més, l'executiu ha reiterat que es pren molt seriosament aquesta trobada.

 

Cuixart posa la taula en qüestió

Per la seva banda, Jordi Cuixart ha qüestionat la utilitat de la taula de negociació entre els governs català i espanyol davant la possible absència de Sánchez.

Cuixart ha tornat a demanar la unitat de l'independentisme al "FAQS" de TV3

"Quan el senyor Pedro Sánchez diu que no hi anirà o no ho aclareix, ja és un detonant de: 'Voleu dir que aquesta gent s'ho estan creient?'"

El president d'Òmnium ho ha dit en una entrevista al "Preguntes freqüents" de TV3, en què ha reiterat la necessitat d'entesa de tot el sector independentista de cara la negociació amb l'Estat.

 

ARXIVAT A:
Govern espanyolPere AragonèsJordi CuixartProcés català
Anar al contingut