Madrid

Sánchez, Iglesias i Rivera demanen dimissions arran de les converses entre Fernández Díaz i De Alfonso

RedaccióActualitzat

L'escàndol destapat per Público.es sobre la suposada conspiració que haurien tramat el ministre de l'Interior en funcions i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya ha saltat en plena campanya electoral, i com és lògic, tots els candidats n'estan parlant en entrevistes als mitjans de comunicació.

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat: "Als independentistes s'ha de guanyar-los amb arguments, no amb persecucions", i ha exigit la dimissió del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz:

"Ho dic sense escarafalls, de manera moderada. Ha d'abandonar la vida política d'aquest país, honestament ho dic. Ho hauria d'haver fet fa temps, després de saber-se que es va reunir amb Rato, i ara ja no té més justificació per seguir en el càrrec", ha sentenciat Sánchez en declaracions a la COPE.

El candidat socialista s'ha mostrat d'acord a investigar l'origen de les gravacions, com ha sostingut el ministre, i ha insistit en el seu rebuig a "la instrumentalització que s'està fent de les institucions públiques per perseguir adversaris polítics".

El líder de Podem, Pablo Iglesias, s'ha referit a les converses filtrades per Público.es en què apareixen Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso suposadament conspirant per fabricar proves contra ERC i CDC.

"Són prou greus perquè hi hagi dimissions immediates."

En una entrevista a RNE, Iglesias ha assegurat que "crida molt l'atenció" que l'afer no aparegui a les principals portades de la premsa de Madrid. I ha dit:

"Hauria de suposar dimissions immediates i més atenció, perquè és de les coses més greus que han passat al nostre país."

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat a "Els matins" que "aquest escàndol no beneficia a ningú i si algú ho utilitza políticament s'equivoca". I ha afegit:

"Amb aquest tarannà i aquestes persones és impossible que la gent confiï en la política."

En una altra entrevista, a Onda Cero, també ha advertit que si les persones que apareixen a la gravació difosa per Público.es són realment el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, "han de dimitir els dos".

"Són declaracions impròpies de la democràcia i menys d'un ministre de l'Interior que ha de protegir els ciutadans i no utilitzar els mecanismes del poder per atacar l'oposició". "Fernández Díaz només ha de contestar una pregunta, si és ell o no, i si és ell, més que investigar, el que ha de fer és marxar", ha sentenciat.

En una entrevista a Onda Cero també ha comentat la nova entrega de les gravacions en què el ministre assegura que Mariano Rajoy "ho sap": "Això ja és més greu i Rajoy ha de donar explicacions si realment estava al corrent d'aquesta trama per inventar proves contra l'oposició" perquè "en democràcia la policia ha d'estar al servei de la democràcia i no d'un partit, i alguns sembla que han confós l'Estat amb el seu partit", ha dit.

"És tan senzill com que Rajoy surti avui i expliqui si farà dimitir el ministre i si ell sabia el que estava fent el ministre amb l'Oficina Antifrau."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut