Iglesias i Sánchez, en una trobada a La Moncloa el mes de setembre
Iglesias i Sánchez, en una trobada a Lla Moncloa el mes de setembre

Sánchez i Iglesias ultimen un acord sobre pressupostos en una reunió a la Moncloa

Els dos líders estan a punt de tancar un acord que podria fer-se públic aquest dijous

Actualitzat

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, s'ha reunit aquest dimecres a última hora de la tarda amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a La Moncloa. Sánchez i Iglesias estan ultimant un acord pressupostari que serà el que l'executiu espanyol enviarà a Brussel·les abans del 15 d'octubre.

Segons fonts properes a la negociació citades per l'agència EFE, la trobada s'ha fet amb discreció amb la finalitat de tancar alguns detalls d'aquest acord, que podria fer-se públic aquest dijous. Aquest cap de setmana, Sánchez va anunciar que aquesta setmana presentaria el projecte dels Pressupostos Generals de l'Estat per al 2019.

A banda de la trobada entre els líders de les dues formacions, al llarg del dia s'han intensificat les reunions entre membres de l'executiu i la direcció de Podem: la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, s'ha trobat en dues ocasions amb el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique.

De fet, la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha avançat a Onda Cero que totes dues parts estan "acabant l'acord" i que les negociacions anaven "força bé". Segons ha explicat Calvo, s'han trobat espais d'acord en matèria d'habitatge, pensions, dependència, educació, violència de gènere i polítiques d'igualtat.

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPablo IglesiasUnides PodemPSOE
Anar al contingut