Arribada als calabossos de l'Audiència Nacional un dels transports que porten Sànchez o Forn
Arribada als calabossos de l'Audiència Nacional un dels transports que porten Sànchez o Forn
Madrid

La fiscalia demana llibertat sota fiança per a Forn "per ordre de la Fiscalia General"

Si el tribunal accepta la petició Forn podria sortir de la presó amb el pagament d'una fiança de 100.000 €

Actualitzat

La fiscalia demana llibertat sota fiança de 100.000 euros per a Joaquim Forn seguint les ordres de la Fiscalia General de l'Estat i per imperatiu legal.

 

L'advocat Jaume Alonso-Cuevilla es mostra optimista.

 

 

L'acusació particular de VOX s'ha mantingut en la seva petició que se li denegui la llibertat provisonal.

Jordi Sànchez i Joaquim Forn han estat traslladats des de la presó de Soto del Real i Estremera, respectivament, per assistir a una vista a la sala d'apel·lacions del Tribunal Suprem.

Els tres magistrats de la sala estudien recursos presentats per les seves defenses contra decisions del jutge instructor, Pablo Llarena, que el 2 de febrer en el cas de Forn i el 18 de febrer en el cas de Sànchez els va denegar sortir en llibertat adduint risc de reiteració delictiva.

 

 

Jordi Sànchez ja ha estat traslladat al Tribunal Suprem per comparèixer en la vista d'apel·lació.

 

 

El recurs de Joaquim Forn s'ha vist abans que el de Sànchez, i ha durat uns 40 minuts.  Forn, però, no ha comparegut davant del Tribunal Suprem perquè havia demanat no fer-ho. La comunicació no va arribar amb prou temps a la presó i ha estat traslladat des d'Estremera aquest matí. El Tribunal ha respectat la voluntat de Forn de no comparèixer i no l'ha portat des dels calabossos de l'Audiència fins al Tribunal. 

 

 

 

La vista ha començat sense Forn però amb retard i després ho ha fet Jordi Sànchez, que si els magistrats li ho permeten s'adreçarà al Tribunal. 

La vista es celebra per recursos presentats davant la sala d'apel·lacions contra decisions de Llarena del febrer. La sala no ha d'estudiar un altre recurs presentat posteriorment per la defensa de Sànchez per demanar permís per anar al ple d'investidura, recurs que encara s'està tramitant.

La decisió de la sala no té perquè donar-se a conèixer avui mateix però podria ser ràpida.

 

Candidatura de Sànchez

Si el Suprem denega la llibertat a Jordi Sànchez, la seva candidatura a ser investit president de la Generalitat podria decaure i Junts per Catalunya podria plantejar un candidat alternatiu a la investidura. Entre els diputats que podrien ser candidats, hi ha la figura de Jordi Turull.

Sànchez està reclòs a Soto del Real des del 16 d'octubre i Forn, a Estremera des del 2 de novembre. Fins ara, tots els intents de les seves defenses per aconseguir sortir en llibertat no han prosperat.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Eleccions 21DJudicial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut