Sánchez escolta la intervenció de Feijóo al Senat, aquest dimarts (EFE)

Sánchez i Feijóo topen al Senat per l'economia i els pactes amb l'independentisme

El líder del PP assegura que no pactarà mai amb independentistes i el president del govern espanyol li pregunta si prefereix la situació del 2017

RedaccióActualitzat

Intercanvi de retrets entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo a causa de Catalunya, al Senat, en ple debat sobre la situació econòmica.

Ha estat el segon cara a cara entre tots dos al Senat, des que Feijóo va assumir el lideratge del Partit Popular, l'abril passat.

Però més que un debat, el que hi ha hagut són dos monòlegs, moltes preguntes sense resposta i acusacions d'inoperància entre el president del govern espanyol i el líder de l'oposició.

Per Sánchez, les polítiques econòmiques impulsades pel seu govern han de donar tranquil·litat als ciutadans. Feijóo no ho veu igual i li ha demanat que retiri la seva proposta de pressupostos.

També hi ha hagut retrets del popular pels pactes de Sánchez amb els partits independentistes, i crítiques de Junts i ERC als incompliments del govern de Sánchez.

"Jo no pactaré amb l'independentisme perquè els nens espanyols no puguin aprendre espanyol a Espanya", ha dit Feijóo. "Vostè prefereix l'Espanya del 2017 o la del 2022?", l'ha interrogat Sánchez.

Per la seva banda, el portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, ha dit al president del govern espanyol que és el "responsable màxim" dels incompliments en l'execució dels pressupostos generals a Catalunya en els últims anys, i ha acusat ERC de ser el seu "col·laborador necessari" per aprovar-los.

Sánchez ha acusat Junts de mantenir l'estratègia de "com pitjor van les coses, millor" i de renunciar "a la política" tant a Catalunya com a l'Estat. "Vostès estan per l'antipolítica i per no tancar les ferides", ha sentenciat en resposta a la intervenció Cleries.

Aquest és el resum que ha recollit el Telenotícies de la sessió al Senat:


El president del govern espanyol ha tancat la seva compareixença de més de sis hores estenent de nou la mà a tots els partits polítics per acordar els pressupostos del 2023. Una intervenció que el líder del PP ja no ha sentit, perquè ha marxat poc després del seu cara a cara amb Sánchez.

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezAlberto Núñez Feijóo
Anar al contingut