Sànchez i Cuixart podrien sortir per treballar o fer voluntariat en els pròxims dies

La junta de tractament de Lledoners estudia avui si els aplica l'article 100.2 del reglament penitenciari, tal com han demanat

RedaccióActualitzat

La junta de tractament de la presó de Lledoners estudia avui si concedeix a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart una flexibilització del segon grau penitenciari. Sobre la taula té la proposta de l'article 100.2 del reglament penitenciari, que, un cop complerta un quart de la condemna, els permetria sortir de la presó per treballar o fer voluntariat.

Els advocats de tots dos ho havien sol·licitat.

L'article 100.2 està a mig camí entre el segon grau penitenciari, que és el més generalitzat i permet sortir de permís 36 dies cada any si s'ha complert una quarta part de la condemna, i el tercer grau, que permet anar a la presó només a dormir.

S'aplica majoritàriament a presos que tenen el segon, com és el cas tant de Sànchez com de Cuixart, i permet que el pres es vagi incorporant progressivament al medi obert.

L'última paraula, de l'Audiència de Barcelona

El 100.2 seria d'aplicació immediata, però la Fiscalia pot recórrer la mesura. Si fos el cas, en última instància resoldria l'Audiència de Barcelona.

Tant Cuixart com Sànchez han gaudit d'un permís penitenciari. El primer va ser el president d'Òmnium, condemnat a 9 anys per sedició al judici del procés.

 

Al gener va tenir un permís de 48 hores, i ara està pendent que el jutjat de vigilància penitència de Barcelona n'aprovi un de 72 hores, al qual la Fiscalia s'ha oposat en considerar que no ha mostrat penediment.

Per la seva banda, l'expresident de l'ANC, condemnat també a nou anys, va gaudir d'un permís de 48 hores a finals del mes passat i ara demana poder sortir per fer feines de voluntariat.


Forn també ha sol·licitat el 100.2

Pel que fa a la resta de líders independentistes empresonats, Joaquim Forn també ha demanat el 100.2 per motius laborals. Junqueras, Romeva, Bassa i Forcadell encara no ho han fet, però es preveu que a partir de la setmana que ve ho demanin, un cop tinguin la documentació a punt.

Tots, excepte Forcadell, que seria per a un voluntariat, argumenten motius de feina.

Rull i Turull encara no han demanat el 100.2.

 

 

ARXIVAT A:
Jordi CuixartJordi SànchezProcés catalàJudicial
Anar al contingut