Pedro Sánchez guanyaria, però Feijóo podria governar amb el suport de Vox (Alberto Ortega/Europa Press)

Sánchez guanyaria les eleccions però Feijóo s'hi acosta i podria pactar amb Vox

El bloc de PSOE i Unides Podem quedaria per sota del 40%, mentre que PP i Vox sumarien el 45% i Ciutadans no arriba al 20%

El Partit Popular d'Alberto Núñez Feijóo continua retallant distàncies amb el PSOE, tot i que els socialistes tornarien a guanyar les eleccions al Congrés, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de maig.

La distància entre PSOE i PP en estimació de vot se situa en poc més d'un punt i mig. Ara fa un mes, amb el nou lideratge estrenat de Feijóo, el PP se situava a 3 punts. La tercera força al Congrés, Vox, també puja més de dos 2 punts.

Tot el contrari que Unides Podem, que continua amb la seva tendència a la baixa i se situa per sota del 10% en estimació de vot i perd un punt en el baròmetre d'aquest mes.

Per blocs, la coalició de govern PSOE-Unides Podem es quedaria per sota del 40% en intenció de vot (39,9%) mentre el bloc de la dreta, la suma de PP i Vox superaria el 45% (45,3%). Ciutadans continua en caiguda lliure i no arriba al 2%.

 

Pel que fa als partits independentistes, mantindrien resultats amb lleugeres variacions. Segons l'enquesta, ERC pujaria una dècima, la CUP en perdria 3 i Junts obtindria el mateix resultat.

Yolanda Díaz continua sent la líder més valorada, seguida d'Alberto Núñez Feijóo i de Pedro Sánchez. En canvi, els enquestats escollirien en primer lloc Sánchez per ser president del govern espanyol, seguit de Feijóo i en tercer lloc, Díaz.

Els enquestats situen la crisi econòmica i l'atur com els principals problemes d'Espanya. Més de la meitat (51,2%) reconeixen estar més preocupats pels efectes de la covid sobre l'economia que no pas sobre la salut.

L'enquesta es va fer entre el 3 i el 12 de maig, en ple escàndol sobre l'espionatge amb Pegasus.

 

ARXIVAT A:
CsUnides PodemPPPSOEPedro SánchezAlberto Núñez FeijóoCongrés dels Diputats
Anar al contingut