Sánchez estén la mà al PP perquè se sumi al diàleg per resoldre el conflicte català
Aquest dissabte s'ha fet el comitè federal del PSOE (EFE / Ballesteros)

Sánchez estén la mà al PP perquè se sumi al diàleg per resoldre el conflicte català

El president espanyol ha promès aquest dissabte, durant el comitè federal del PSOE, que dialogarà amb Catalunya sense que vagi en detriment d'altres comunitats

RedaccióActualitzat

El PSOE demana un ampli consens per solucionar el conflicte català. Pedro Sánchez, president del govern espanyol, ha estès la mà al Partit Popular perquè s'afegeixi al diàleg per resoldre el conflicte polític a Catalunya.

Ho ha dit el secretari general dels socialistes en la primera intervenció davant del Comitè Federal del partit des que va ser investit president, que s'ha fet aquest dissabte a Madrid.

Sánchez ha reiterat que la solució passa pel diàleg i ha afegit que en aquest terreny no hi sobra ningú, tampoc l'oposició. Per això ha allargat la mà al líder popular, Pablo Casado, amb qui s'ha de reunir dilluns:

"La solució política a Catalunya és la solució dialogada, el no diàleg és la no política, i és el que hem patit durant els últims deu anys. Una democràcia forta és una democràcia que dialoga. Aquí no sobra ningú, cap llengua, tampoc cap cultura, ni a Catalunya ni a cap altre punt d'Espanya. Tampoc sobra l'oposició, començant pel Partit Popular, a qui allarguem la mà, de nou, perquè es sumin al diàleg."

Sánchez, tot i que vol que el PP se sumi al diàleg, no ha dubtat a criticar l'estratègia de les dretes:

"La dreta espanyola té molt mal perdre. I cada vegada que perd s'enrabia en comptes d'acceptar el resultat i fer el seu paper lleial d'oposició."

Pel cap de l'executiu espanyol, cal buscar solucions compartides i viables al conflicte que representin la majoria dels catalans.

Sánchez n'ha parlat després de fer una valoració dels primers mesos del govern de coalició amb Unides Podem i dels reptes que l'executiu es planteja per aquesta legislatura. Ha assegurat que, més enllà que ja hagi legislat en qüestions que interessen la societat, està per resoldre el conflicte català; això sí, amb un diàleg sempre dins la llei.


Diàleg amb Catalunya sense perjudicar altres territoris

Els barons socialistes demanen a Sánchez que diàleg i legalitat vagin sempre plegats i alguns d'ells li retreuen que el diàleg amb Catalunya pugui perjudicar altres territoris. El president ha promès que dialogarà amb Catalunya sense que vagi en detriment d'altres comunitats:

"L'atenció al problema català no es farà en perjudici d'altres necessitats territorials."

Sánchez ha defensat que el seu govern amb Unides Podem és sòlid i cohesionat, més enllà de les sospites que hagi pogut generar.

ARXIVAT A:
PSOEProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut