Sanchez fa riure l'auditori de Guadalajara amb una referència a les trucades insistents del president Torra (EFE)
Sánchez fa riure l'auditori de Guadalajara amb una referència a les trucades insistents del president Torra (EFE)
Guadalajara

Sánchez, en un acte de precampanya: "Torra em truca reiteradament. Em truca cada dia"

RedaccióActualitzat

Malgrat que Franco ha ocupat l'actualitat política de les últimes hores, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha continuat parlant de Catalunya i de l'independentisme, en un míting de precampanya que va fer ahir a la nit a Guadalajara.

Sánchez ha insistit que el problema a Catalunya és de convivència, ha recordat que "primer va la llei i després el diàleg", i ha tornat a reclamar que el president de la Generalitat, Quim Torra, faci una crida a la convivència, condemni de forma expressa la violència i mostri el seu suport a les actuacions de les forces i cossos de seguretat de l'Estat.

Per Sánchez, el problema és que "una minoria intenta imposar la independència a una majoria" dels catalans. Ha recordat que al referèndum de l'1 d'octubre hi va participar un 43% del cens de Catalunya, "ni tan sols la meitat de la societat catalana", ha dit. I ho ha comparat amb les eleccions del desembre del 2017, quan la participació va fregar el 80% i quan la majoria dels ciutadans van votar "per la permanència de Catalunya a Espanya".

Sánchez ha fet riure als assistents a l'acte preelectoral quan ha fet referència a la insistència telefònica de Torra:

"Primer llei, i després diàleg. Ho dic perquè el senyor Torra em truca cada dia, reiteradament. Em truca cada dia!"

"Bé, doncs abans de trucar-me a mi, que faci una crida a la convivència, que condemni sense dubte la violència i que mostri el seu suport a les forces i cossos de seguretat de l'Estat."


"No s'hi posa? Quins collons!"

El programa especial del "30 minuts" de TV3 "Sentenciats" recollia aquest diumenge la reacció del president de la Generalitat, Quim Torra, quan un membre del seu equip li comunica que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, no accepta la seva trucada. La resposta de Torra: "No s'hi posa? Quins collons!".

El vicepresident, Pere Aragonès, va tornar a reclamar aquest dijous, en un esmorzar informatiu a Madrid, que és el moment del diàleg i la negociació, i per això, proposa una sortida al conflicte que passa per una mesa de diàleg. Segons Aragonès, "si no parlem ara, ja no parlarem".

Acusa la direcció del Sant Pau de no rebrel per indicació del Govern

En una entrevista a La Sexta, Pedro Sánchez s'ha referit també a un dels fets de la setmana passada: l'escridassa a l'hospital de Sant Pau. El president espanyol creu que la direcció de l'Hospital no el va voler rebre i ho va fer, a més, seguint "ordres de la Generalitat" durant la visita que va fer a un dels policies ferits que hi estava ingressat.

"No em va rebre ni la direcció de l'hospital públic"

Segons Sánchez, en aquella visita va sentir "tristesa" pel fet que "funcionaris públics" no el rebessin "en les condicions i el tracte que mereixo" pel que "represento com a president del govern":

"Em van posar en una sala petita amb la dona del policia nacional, una dona treballadora de Vigo que no ha rebut ni una trucada de les institucions polítiques catalanes per defensar les llibertats dels catalans davant els violents"

ARXIVAT A:
Pedro SánchezQuim TorraJudici procés
Anar al contingut