La delegada de la Generalitat davant la UE, Meritxell Serret
La delegada de la Generalitat davant la UE, Meritxell Serret

Sánchez diu que "no ha fet falta" demanar als socis europeus que no rebin Serret

Actualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest divendres que "no ha fet falta" que Espanya demanés a la resta d'estats de la Unió Europea que l'actual delegada de la Generalitat a Brussel·les, Meritxel Serret, no sigui rebuda pels governs i les institucions europees.

Sánchez ha respost així en ser preguntat per l'exconsellera d'Agricultura en el govern de Carles Puigdemont, que és a Bèlgica des del mes d'octubre. La pregunta al president de l'executiu espanyol ha estat si la situació legal de Serret serà un obstacle perquè tingui qualsevol tipus de contacte amb la Moncloa, a la qual cosa Sánchez ha respost afirmativament.

"Entre el diàleg i la bronca, diàleg"

Sánchez també ha preguntat al president de la Generalitat, Quim Torra, "quin bé fa" als catalans amb el que ha qualificat de "bronca", en la recent visita als Estats Units, on va marxar d'un acte davant les paraules de l'ambaixador espanyol a Washington, Pedro Morenés.

"La pregunta que s'hauria de fer Torra és quin bé fa als catalans als quals representa traslladant aquest tipus de bronca als Estats Units i què guanya Espanya també amb això. De veritat guanyem alguna cosa en termes de reputació i imatge?"

Segons Sánchez, "qui dialoga és qui té conviccions fermes" i s'ha mostrat partidari del diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat:

"Entre el diàleg i la bronca, aquest govern escull el diàleg, però això no significa que no siguem ferms en la defensa de la reputació internacional d'un Estat social, democràtic i de dret com l'espanyol"

 

ARXIVAT A:
Procés catalàPedro SánchezMeritxell SerretQuim Torra
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut