Pedro Sánchez i Pablo Casado han viscut un agre enfrontament durant el debat en el Congrés dels Diputats (EFE)
Pedro Sánchez i Pablo Casado han viscut un agre enfrontament durant el debat en el Congrés dels Diputats (EFE)

Sánchez diu a Casado que no hi parlarà més si l'acusa de còmplice d'un cop d'estat

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez no té res a parlar amb Pablo Casado si aquest no retira les dures acusacions que li ha fet avui al Congrés dels Diputats.

El debat era sobre l'última cimera europea i la venda d'armes a l'Aràbia Saudita, però la intervenció de Casado s'ha centrat en Catalunya.

L'enfrontament entre el cap de l'oposició i el president del govern espanyol ha estat agre.

En concret, Casado ha acusat Sánchez de ser "partícip i responsable del cop d'estat que s'està perpetrant ara mateix a Espanya" per part de l'independentisme català.

Lluny de retractar-se, en la següent rèplica Casado ha repetit l'acusació, amb una pregunta retòrica:

"Diu que he dit que vostè és responsable del cop d'estat que estan perpetrant els independentistes. I què és sinó?"

Sánchez, que havia demanat "moderació" a Casado i que rectifiqués mitja dotzena de vegades, ho ha fet de manera definitiva en aquests termes:

"Insisteixo: manté vostè aquestes paraules, sí o no? Les manté, sí o no? Si les manté, vostè i jo no tenim res més a parlar. Recordi una cosa, senyor Casado: José María Aznar va guanyar les eleccions parlant català en la intimitat."

La intervenció de Casado ha situat Catalunya en el debat, i ha generat rèpliques d'altres grups parlamentaris.

Així, Pablo Iglesias, de Podem, ha fet una recomanació a Sánchez per abordar la crisi catalana, i Joan Tardà, d'ERC, ha acusat Casado de voler afusellar els independentistes:

IGLESIAS: "Jo li faig una proposta: no parli català en la intimitat, però potser que escolti més català en la intimitat."

TARDÀ: "Si el senyor Casado pogués, ens afusellaria. Sí, sí, esclar que sí. El senyor Rajoy potser no. Ens posaria a la presó. De fet ja ens hi ha posat. Va ser ell [Casado] qui, parlant de Puigdemont, va dir que potser acabaria com Companys."

CASADO: "Senyor Tardà, vostè hauria de parlar menys d'afusellar, perquè el seu partit sobre afusellaments hauria de callar. El nostre no en té cap."

 

ARXIVAT A:
PPPSOEPablo CasadoPedro SánchezProcés catalàGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut