Sánchez demana a Podem que faci "un pas endavant" per evitar eleccions el 10N

RedaccióActualitzat

El president espanyol en funcions. Pedro Sánchez, creu que no hi ha raons per justificar el bloqueig polític a la investidura i demana a Unides Podem que ajudi a fer possible un govern progressista que posi en marxa polítiques d'esquerra i socials.

A Toledo, en el comitè municipal del PSOE, Sánchez demana a Unides Podem que assumeixi el resultat electoral i faci "un pas endavant" per desbloquejar la investidura i evitar eleccions el 10 de novembre.

"Tenim els escons, tenim el programa comú progressista i l'únic que necessitem, i és al que convido Unides Podem, és que faci un pas endavant, al fet que desbloquegi i tinguem una investidura per a una legislatura progressista i un govern progressista."

Pedro Sánchez ha dit als alcaldes del seu partit que els enveja perquè han guanyat les eleccions i, a diferència d'ell, sí que poden governar.

El líder del PSOE posa en valor de les mesures econòmiques, de caràcter social i en favor de la igualtat del seu govern al costat d'Unides Podem després de l'èxit de la moció de censura contra Mariano Rajoy.

"Si amb 151 escons vam ser capaços de fer el que vam fer en dotze mesos, amb 165, què no podrem fer ?, què justifica que estiguem bloquejats com estem bloquejats?"

Sánchez parla d'un "risc cert" que hi hagi noves eleccions el 10 de novembre i en culpa Podem per no assumir "la seva responsabilitat ni el seu resultat electoral".

 

Casado veu clar que el PSOE vol eleccions

Davant les paraules de Sánchez, Pablo Casado afirma que els socialistes "per fi reconeixen" que es pot anar a eleccions. Segons el president del PP, és el que convé per als interessos dels socialistes, però no als dels espanyols.

Des de Pontevedra, Casado ha demanat la convocatòria del Consell de Política Fiscal per transferir a les comunitats autònomes 7.000 milions d'euros pendents que els corresponen per retards.

ARXIVAT A:
InvestiduraPedro SánchezUnides PodemPablo Casado
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut