Sánchez demana a les autonomies no tancar escoles sense el permís del ministeri

Torra no firma l'acord de la reunió perquè no recull les ajudes per a les famílies amb fills que hagin de fer quarantena per la Covid

Actualitzat

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat als presidents de les comunitats autònomes que, en cas de brots de coronavirus, no tanquin els centres educatius sense consultar-ho prèviament amb el Ministeri de Sanitat, perquè en cas contrari es podria estendre el virus en comptes de mitigar-lo. També ha anunciat que aquest mes es convocarà el Consell de Política Fiscal i Financera.

Per la seva banda, el president Quim Torra no ha firmat el document de conclusions de la reunió, perquè no s'hi recull el compromís de garantir la baixa laboral per als pares que hagin de cuidar els fills en situació de confinament.

Carolina Darias, ministra de Política Territorial i Funció Pública, en la roda de premsa des de La Moncloa (EFE /Juan Carlos Hidalgo)

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, ha insistit, en la roda de premsa posterior a la reunió, en el missatge d'unitat d'acció davant el coronavirus.

"Aquesta societat i aquest país no pot permetre's el risc de no entendre'ns. Necessàriament ens hem d'entendre, perquè el virus continua estant aquí. La batalla continua i mentre no arribi la vacuna o el tractament definitiu per acabar amb el virus, hem de continuar articulant respostes de manera coordinada de manera col·lectiva."


Torra no firma

Torra no ha subscrit el text, redactat després de la reunió telemàtica d'aquest divendres, perquè l'Estat no ha acceptat les esmenes del president. Torra volia incorporar-hi una prestació per a les famílies amb infants que hagin de fer quarantena, ja sigui per resultats positius o negatius en les proves de PCR de la covid-19.

 

El president Quim Torra, durant la reunió que ha seguit des del Palau de la Generalitat (ACN /Rubén Moreno -Govern)

 

 

Consell de Política Fiscal i Financera

El president espanyol ha anunciat, a la conferència de presidents, que aquest mes la ministra d'Hisenda convocarà el Consell de Política Fiscal i Financera, un òrgan de discussió que les comunitats reclamen des de fa temps.

Serà la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, l'encarregada de posar data a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera. Pedro Sánchez ha anunciat que es farà aquest mes de setembre i serà en aquesta trobada on es començaran els treballs preliminars per elaborar els pressupostos generals de l'Estat del 2021.

Sánchez també ha parlat de subministraments de material sanitari. En els propers dos anys preveuen almenys 3.700 milions d'unitats de bates quirúrgiques, guants i mascaretes, entre d'altres.

ARXIVAT A:
Quim TorraPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut