El president espanyol, Pedro Sánchez, en un moment de l'entrevista a la Sexta (EFE/Borja Puig de la Bellacasa)
El president espanyol, Pedro Sánchez, en un moment de l'entrevista a la Sexta (EFE/Borja Puig de la Bellacasa)

Sánchez culpa Torra de "judicialitzar el conflicte" i el fa responsable d'una inhabilitació

El president espanyol creu que la polèmica per la pancarta "era innecessària" i demana "passar pàgina" a Catalunya

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, responsabilitza el president de la Generalitat, Quim Torra, de la seva probable inhabilitació pel Tribunal Suprem. Qualifica d'innecessària la polèmica per la pancarta al balcó del Palau de la Generalitat i demana passar pàgina pel que fa a la crisi política a Catalunya.

En una entrevista a La Sexta, Sánchez ha carregat durament contra Torra, a qui fa "únic responsable" de la seva possible inhabilitació per part del Suprem. El president espanyol argumenta que Torra "hauria d'haver complert els requeriments" de la Junta Electoral Central.

"L'independentisme sempre diu que vol desjudicialitzar el conflicte, però qui s'entesta a judicialitzar-lo són ells."

Sánchez assegura que si hi ha una inhabilitació no serà responsabilitat del jutge, sinó "de la persona que lliurement ha fet ostentació d'incomplir la llei".

El president del govern espanyol diu que sent "tristesa" pel que "està passant a Catalunya" i demana "passar pàgina" i "recuperar la bona política".

Sánchez ha afirmat que està compromès "amb la via del diàleg i el retrobament" i confia a reunir aviat la taula de diàleg amb Catalunya.

El bloqueig i la pandèmia

Sánchez lamenta que el "deteriorament de la situació" arribi fins a l'"extrem" que es pugui inhabilitar el president català en plena pandèmia, que el Parlament digui que no presentarà candidat, i es generi "una situació de bloqueig que deixarà molt limitada la capacitat de la Generalitat per fer front a la pandèmia".


Torra: "Vaja"

El president de la Generalitat ha respost aquesta nit via Twitter els comentaris de Sánchez amb un concís i irònic "vaja".

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezQuim TorraProcés catalàTribunal Suprem
Anar al contingut