Sànchez, Cuixart i Junqueras tornen a estar citats al Suprem
Sànchez, Cuixart i Junqueras tornen a estar citats al Suprem
Madrid

Sànchez, Cuixart i Junqueras, citats dilluns pel processament per rebel·lió

El jutge Llarena cita dimarts i dimecres la resta de processats empresonats

RedaccióActualitzat

Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Oriol Junqueras estan citats dilluns que ve, 16 d'abril, al Suprem perquè el jutge Pablo Llarena els comuniqui el processament per rebel·lió. I, en el cas de Junqueras, també per malversació de fons.

L'instructor de la causa contra el procés ha citat a les 10 del matí l'expresident de l'ANC i candidat a la presidència de la Generalitat, Jordi Sànchez; el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el vicepresident destituït pel 155 Oriol Junqueras per informar-los de què se'ls acusa.

L'endemà, també a les 10 del matí, estan citats la resta de processats, amb el mateix objectiu. Són els consellers destituïts Joaquim Forn, Josep Rull i Raül Romeva, tots processats per rebel·lió i malversació.

Dimecres serà el torn de Jordi Turull i Dolors Bassa, acusats dels mateixos delictes, i Carme Forcadell, a la qual li atribueix rebel·lió però no malversació.
 


Queda pendent la citació per als altres 16 imputats. Són els que hi ha a l'estranger -Carles Puigdemont, Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig, Clara Ponsatí, Marta Rovira i Anna Gabriel-. També els consellers destituïts Carles Mundó i Meritxell Borràs i l'exconseller Santi Vila, així com els que eren membres de la mesa del Parlament, Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet.

El magistrat va dictar el 23 de març passat ordres de processament contra 25 líders independentistes per delictes com desobediència, prevaricació, malversació i rebel·lió.

 

 

 


Trapero, citat també el 16 d'abril

Es dona el cas que dilluns que ve, també a les 10 del matí, la jutge Carmen Lamela ha citat a l'Audiència Nacional l'antiga cúpula dels Mossos per comunicar-los el processament per sedició i organització criminal.

Es tracta del major Josep Lluís Trapero, processat per dos delictes de sedició i per organització criminal; La jutge també processa per organització criminal i un delicte de sedició l'exdirector dels Mossos Pere Soler i l'ex-secretari general d'Interior César Puig, per l'1 d'octubre, així com la intendent dels Mossos Teresa Laplana per un delicte de sedició per les mobilitzacions del 20 i 21 de setembre.

 

ARXIVAT A:
Rebel·lióGovern empresonatProcés català
Anar al contingut