Rètol del restaurant La Camarga, on hauria començat l'escàndol de l'espionatge.
Rètol del restaurant La Camarga, on hauria començat l'escàndol de l'espionatge.
Barcelona

Sánchez-Camacho hauria col·laborat per gravar la conversa amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola

La policia ha detingut el director de l'agència de detectius Método 3, Francisco Marco; la cap d'operacions i responsable dels informes de seguretat del PSC, Elisenda Villena, i dos extreballadors, Julián Peribáñez i Álex Borreguero. Aquests dos últims haurien declarat, segons alguns mitjans, que fins i tot s'hauria considerat la possibilitat que la mateixa Sánchez-Camacho portés la gravadora, però es va descartar perquè l'hauria pogut comprometre. El PP ja ha negat aquesta possibilitat.

RedaccióActualitzat
Els dos detectius que van enregistrar la conversa entre la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Maria Victòria Álvarez, al restaurant La Camarga haurien declarat a la policia que la gravació es va fer amb el coneixement de Sánchez-Camacho. Aquest dilluns la policia espanyola ha detingut quatre persones en relació amb el presumpte espionatge al voltant de polítics catalans: el director de l'agència de detectius Método 3, Francisco Marco, la responsable dels informes de seguretat del PSC, Elisenda Villena, i dos extreballadors, Julián Peribáñez i Álex Borreguero, i aquest dimarts diversos mitjans filtren el contingut dels interrogatoris.

I no només asseguren que la líder popular va col·laborar per gravar la conversa amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola. Algun mitjà hi afegeix que fins i tot s'hauria considerat la possibilitat que ella mateixa portés la gravadora, però es va descartar perquè la podria comprometre massa. El PP ja ha negat aquesta possibilitat.

Per la seva banda, Marco hauria negat haver ordenat a Julián Peribáñez i Álex Borreguero gravar aquesta conversa, tal com assegurarien els dos exdetectius.

Escoltes al ministre de l'Interior?

A banda d'aquesta gravació, diversos diaris expliquen que també s'hauria enregistrat una reunió de la cúpula del Ministeri de l'interior, també al restaurant La Camarga, en la qual hauria participat el ministre Jorge Fernández Díaz. Segons la policia, però, no es troba el document d'aquesta conversa.

Extorsió a Método 3

Se suma al cas l'exdelegat de Método 3 a Madrid, Antonio Tamarit, que ha estat declarant davant la policia durant la nit. Segons alguns mitjans, la seva declaració hauria precipitat les detencions. El propietari de Método 3, Francisco Marco, va acudir a la policia divendres per declarar voluntàriament i va assegurar que Peribáñez i Tamarit van extorsionar l'empresa.

Tot plegat, poc després de la cimera policial a Madrid per analitzar la presumpta trama d'espionatge polític, on van assistir el director adjunt operatiu de la policia, Eugenio Pino, i el cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Agustín Castro, i on es va decidir donar prioritat a aquest cas.

Marco, Villena, Peribáñez i Borreguero han passat la nit a les dependències policials de la Verneda i aquest dimarts passaran previsiblement a disposició judicial.

Anar al contingut