Sánchez-Camacho en una imatge d'arxiu a la seu del PPC al principi d'aquesta setmana.
Sánchez-Camacho en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Barcelona

Sánchez-Camacho denunciarà davant la justícia les suposades "escoltes il·legals"

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que denunciarà davant la justícia les suposades escoltes il·legals que aquest dilluns revela el diari 'El Mundo', que informa que una agència de detectius hauria gravat per encàrrec del PSC un dinar entre ella i l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola.

RedaccióActualitzat
La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que denunciarà davant la justícia les suposades "escoltes il·legals" que aquest dilluns revela el diari 'El Mundo', que informa que una agència de detectius hauria gravat per encàrrec del PSC un dinar entre ella i l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola.

"Si ha existit espionatge polític seria molt preocupant. (...) Els diaris parlen d'un partit polític, jo espero que no sigui així. Portarem davant la justícia l'empresa que va realitzar les escoltes i a qui ho hagi encarregat", ha dit Sánchez-Camacho.

La líder del PPC ha subratllat, davant les preguntes dels periodistes, que era a l'exnòvia d'un dels fills de l'expresident català Jordi Pujol a qui corresponia denunciar els suposats delictes que li va relatar en aquest dinar, que va tenir lloc el juliol del 2010 en un restaurant de Barcelona, quan Sánchez-Camacho encara no era diputada al Parlament de Catalunya, segons ha recordat.

El PSC nega espiar Camacho i estudia accions legals

Els socialistes ja han negat que, com publica "El Mundo", ells encarreguessin a una agència d'investigadors privada la gravació del dinar. El seu portaveu, Jaume Collboni, ha asegurat que el seu partit "ni utilitza ni ha utilitzat ni utilitzarà mai mètodes il·legals per fer política" i ha anunciat que els socialistes demanaran la rectificació de la notícia que vincula el PSC amb les escoltes i, si no ho fa, encarregarà als serveis jurídics que estudiïn emprendre accions legals per defensar-se.

Collboni ha afegit que, segons la "informació" de la qual disposa el partit, mai no han tingut cap relació contractual amb l'empresa d'investigació privada que cita "El Mundo". El PSC, ha dit, manté vincles comercials amb "empreses de seguretat", però sempre són per a la vigilància de les seves seus o per garantir la seguretat dels dirigents del partit.

Per la seva banda, ICV-EUiA demanarà al PSC i al PP si han tingut accés a actes delictius o de corrupció i si n'han informat a la policia o la justícia "o han fet una carpeta i se l'ha quedat".

La portaveu ecosocialista al Parlament, Dolors Camats, ha declarat que no entén "a què estan jugant" tots dos partits i ha posat com a exemple de conducta el que va fer el grup municipal d'ICV-EUiA a Sabadell, on una regidora de la coalició va portar a la policia informació que havia rebut anònimament.

Per últim, la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha demanat a la Fiscalia que investigui si PPC i PSC han ocultat durant gairebé tres anys indicis de corrupció o d'un delicte fiscal presumptament comès per Jordi Pujol Ferrusola i també si els socialistes espiaven CDC.


Anar al contingut