Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PPC.
Sánchez-Camacho demana a Mas que decideixi si vol continuar amb ERC o dialogar amb Rajoy. (Foto: EFE)
Barcelona

Sánchez-Camacho demana a Mas que decideixi si vol continuar amb ERC o dialogar amb Rajoy

Després de transcendir l'entrevista entre Artur Mas i Mariano Rajoy a Madrid, Alícia Sánchez-Camacho ha demanat al president de la Generalitat que opti per continuar dialogant amb La Moncloa o seguir amb Esquerra i la independència. La presidenta del PP de Catalunya reclama a Mas que "deixi de nedar entre dues aigües".

RedaccióActualitzat
La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, demana al president de la Generalitat, Artur Mas, que aprofiti "la nova etapa de diàleg sincer, lleial i recíproc" amb el govern central i l'ha instat a escollir entre negociar amb La Moncloa o seguir amb ERC i la independència. Sánchez-Camacho ho explica en una entrevista a EFE, després de transcendir que Mas i Rajoy van mantenir aquesta setmana la seva primera reunió des que el cap del govern català va prendre possessió del seu càrrec el desembre passat.

La líder del PPC afirma: "Mas ha d'optar entre l'agenda independentista o l'agenda constructiva amb Mariano Rajoy, per treure Catalunya de la crisi. Ha de deixar de nedar entre dues aigües". Sánchez-Camacho valora "molt positivament" que s'hagi produït aquest primer contacte, però demana constància a Mas: "El diàleg ha de ser llarg, estable i sostingut en el temps, i cal centrar-se en la prioritat, que és treure Catalunya de la crisi".

La presidenta dels populars catalans observa en Mas una "rectificació de les polítiques de confrontació" amb el govern espanyol i entreveu "el començament d'un període de diàleg fructífer" en què, assegura que Rajoy s'implicarà. Sánchez-Camacho adverteix, però, que l'executiu del PP "no té la intenció d'actuar com un salvavides de la carrera de Mas, sinó d'ajudar els catalans a sortir de les crisi".

Segons la líder del PPC, Artur Mas té poques opcions perquè "l'únic que li permetrà sortir de la crisi econòmica és pactar amb el govern", mentre que "ERC i el procés independentista només l'enfonsaran". "Si vol canviar de rumb per restablir ponts amb Madrid ha de trencar amb els republicans", subratlla Sánchez-Camacho.

.
Anar al contingut