Madrid

Sánchez buscarà el suport del PP i de Ciutadans per aprovar els pressupostos

El Consell de Ministres d'aquest divendres aprovarà el projecte de llei per tramitar-los

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts que el Consell de Ministres d'aquesta setmana aprovarà el projecte de llei de pressupostos.

Entrevistat per l'agència EFE, Sánchez ha admès que no té garantits els suports necessaris per poder tramitar amb èxit aquesta llei, però ha afegit que buscarà el suport de tothom, també del PP i de Ciutadans:

"La negociació la farem amb totes les forces parlamentàries, no només mirarem a les forces independentistes sinó que també estendrem la mà a aquelles forces parlamentàries que estan demanant no dependre només de les forces independentistes per poder tirar endavant els pressupostos. Estendrem la mà també a Ciutadans i al PP."

Sánchez ha assegurat que els seus pressupostos "estan carregats de sentit comú i també de valors socials". Pel que fa a una hipotètica convocatòria d'eleccions si no aconsegueix aprovar-los, ha dit que té la intenció d'esgotar la legislatura.

En aquest sentit, el vicepresident del govern de la Generalitat, Pere Aragonès, d'ERC, va dir aquest dilluns que en cap cas li donaran un "xec en blanc" a Sánchez per aprovar els pressupostos.

Aragonès ho va dir en una entrevista a "Els matins" de TV3, i va detallar que si Sánchez no fa gestos concrets, no li donaran suport.

 

"Una votació per augmentar l'autogovern"

En l'entrevista, Sánchez fa una lectura positiva de la relació amb el govern de la Generalitat, malgrat que aquest li ha reclamat que reconegui el dret a l'autodeterminació.

El president del govern espanyol reclama a l'independentisme que "construeixi consensos transversals", però només li ofereix marge per millorar l'autonomia:

"La sortida última, lògicament, ha de ser una votació per augmentar l'autogovern i, en conseqüència, per un nou acord que ha de representar l'Estatut d'Autonomia de Catalunya."


PP i Cs "volen perpetuar la crisi" a Catalunya

Pel que fa a la reiterada exigència de PP i de Cs de tornar a aplicar l'article 155 a Catalunya, Sánchez ha acusat aquests partits de no voler resoldre la crisi política, de no tenir sentit d'estat i de no ser lleials a la Constitució:

"Els que parlen del 155 i advoquen per un 155 perpetu, el que volen és perpetuar la crisi a Catalunya. I nosaltres volem resoldre la crisi a Catalunya."

"Del que està passant durant aquests últims mesos des de la moció de censura, jo diria que l'únic partit que és lleial amb la Constitució, ja sigui al govern o a l'oposició, és el Partit Socialista Obrer Espanyol."

En aquest sentit, el president del govern espanyol ha dit que el bloc PP-Cs-Vox és dolent per a Espanya:

"Quan el senyor Casado diu que l'única manera de governar serà l'entesa entre PP, Cs i Vox per poder descavalcar el PSOE, està dient dues coses: la primera, està renunciant a guanyar eleccions i a representar un ampli espectre de l'electorat espanyol. I la segona, està lligant el seu futur polític al futur de Vox, a la ultradreta. I això és dolent no només per a la dreta espanyola, sinó per al conjunt del sistema polític espanyol."

"Caldrà preguntar a Cs, un partit que suposadament va néixer per a la regeneració democràtica, però que no només a Espanya, sinó també en regions com Madrid o Múrcia, quan s'ha plantejat una moció de censura, sempre ha optat per seguir apuntalant el PP."

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPressupostos Generals de l'EstatProcés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut