La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá (EFE)
La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá (EFE)
Ciudad Real

Nou decret de Sánchez: registre horari a la feina i ajuda als parats de llarga durada

El govern espanyol aprova un nou decret de mesures socials just la setmana que ja s'han convocat formalment les eleccions generals

redaccióActualitzat

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres per decret que els parats de llarga durada més grans de 52 anys puguin demanar el subsidi previst per a aquests casos.

Aquesta mesura recupera l'edat establerta per a aquest subsidi fins al 2012, quan el govern de Mariano Rajoy la va apujar a 55 anys.

És una ajuda mensual de 430 euros fins a arribar a l'edat de jubilació per assegurar la pensió contributiva. I en aquesta línia, s'estableixen noves bonificacions a la contractació d'aturats de llarga durada.

El decret aprovat també amplia les prestacions per fill a les famílies més vulnerables. Totes dues mesures tenen per objectiu lluitar contra els casos de pobresa.


Hi haurà registres horaris a totes les empreses

A partir d'ara, serà obligatori fer fitxar els treballadors a l'inici i al final de la jornada laboral. Aquest registre estarà a disposició dels mateixos treballadors, els sindicats i inspecció de treball, de manera que serà fàcil comprovar si l'empresa obliga el personal a treballar hores extres sense cobrar.

Tot i oposar-s'hi inicialment, la patronal CEOE ha dit que ja li està bé, perquè el decret deixa clar que l'aplicació final de la norma dependrà de la negociació amb els sindicats. El decret entra en vigor en dos mesos.
 

Recurs del PP

El PP considera que el PSOE està fent un ús partidista del consell de ministres i per això ha recorregut a la Junta Electoral Central, que shi haurà de pronunciar.
 

Sánchez: "Què és això d'aprovar mesures socials?"

Aquestes mesures i d'altres que les acompanyen les va fer públiques el govern espanyol aquest dijous, comunicant-les a la patronal i als sindicats.

 

Al vespre el president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, les va reivindicar en un míting del seu partit a Ciudad Real:

"Què és això d'aprovar mesures socials? Doncs sí, ho farem, governem des del primer minut, quan vam guanyar la moció de censura, i ho farem fins a l'últim minut de la legislatura."

 

A banda d'aquestes mesures aquest divendres, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, entrarà en vigor el decret d'igualtat laboral que es va publicar aquest dijous.

Ara bé, alguns aspectes, com l'ampliació del permís de paternitat de 5 a 8 setmanes, hauran d'esperar fins a l'1 d'abril, perquè el govern espanyol vol donar temps a les empreses i a la Seguretat Social perquè es puguin adaptar a la normativa.

ARXIVAT A:
Pedro Sánchez
Anar al contingut