Pedro Sánchez responent a les preguntes durant la sessió de control al Congrés (EFE/Juan Carlos Hidalgo)

Sánchez atribueix el relleu al CNI a un "clar error" de seguretat en les comunicacions

El líder socialista ha dit que el govern ha de complir la llei i que en conèixer una il·legalitat ha posat els fets en coneixement de la justícia

Antoni d'ArmengolActualitzat

Pedro Sánchez ha atribuït a un error en les comunicacions l'espionatge dels propis serveis secrets a, com a mínim, tres membres del govern espanyol. En resposta a la pregunta de la portaveu del grup popular al Congrés, Cuca Gamarra, Sánchez ha justificat el cessament de la directora del Centre Nacional d'Intel·ligència, Paz Esteban, després de setmanes d'escàndol per l'espionatge polític a Espanya sense que ningú n'assumís la responsabilitat.

"És evident que hi ha hagut un clar error de seguretat en les comunicacions del govern."

El líder socialista ha dit que el govern ha de complir la llei i que en conèixer una il·legalitat ha posat els fets en coneixement de la justícia, cosa que --segons ell-- no va fer el Partit Popular mentre va estar al capdavant de l'executiu.

La portaveu popular ha acusat durament Sánchez de mentir i de menystenir el CNI i les institucions de l'Estat, i de ser feble davant l'independentisme, que --ha sostingut-- el prefereix com a soci per aquesta circumstància.

El president del govern, que també ha hagut de respondre a la pregunta del portaveu de Ciutadans sobre el mateix tema, ha recordat a la portaveu popular que van patir una moció de censura que els va fer fora del govern i que els independentistes catalans van fer una declaració unilateral, i ha acusat l'aleshores ministra de Defensa i secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, de crear una estructura parapolicial per seguir l'adversari polític i de rebentar a cops de martell les proves (en referència a la destrucció dels discos durs del PP a la seu de Génova), i que tot això ho van amagar, en lloc de denunciar-ho davant la justícia.

Pedro Sánchez ha conclòs que tot és millorable, però que com a mínim "los mangantes" ja no són al govern espanyol com quan el PP era al govern.

 

ARXIVAT A:
EspionatgePedro SánchezCatalangateCongrés dels DiputatsPegasus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut