Sánchez anuncia ajuts d'11.000 milions per a empreses, pimes i autònoms
Sánchez ha comparegut al Congrés per retre comptes de l'estat d'alarma
Madrid

Sánchez anuncia ajuts d'11.000 milions d'euros per a empreses, pimes i autònoms

En les pròximes setmanes s'aprovarà un nou paquet d'ajudes per a sectors com l'hostaleria, la restauració i el turisme

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha anunciat al Congrés un paquet d'ajudes d'11.000 milions d'euros per a empreses, pimes i autònoms de sectors com el turisme, l'hostaleria, la restauració i el petit comerç, especialment perjudicats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

"L'executiu aprovarà pròximament un paquet addicional d'11.000 milions d'euros per a noves actuacions per a empreses, per a pimes i per a treballadors autònoms."

 

Durant el ple del Congrés, el president espanyol ha afirmat que aquests ajuts s'aprovaran en les pròximes setmanes, però no ha concretat si es tracta d'ajuts directes o d'una altra mena.

Segons fonts de La Moncloa, la vicepresidència econòmica està acabant de negociar el paquet amb el Banc d'Espanya i els bancs i inclourà un fons per a quitances i un altre per a la recapitalització de les pimes.

"És una quantitat important de recursos per continuar donant suport a sectors que creixien abans de la pandèmia i que ara es troben en una situació extremadament complexa, com són l'hostaleria, la restauració i el sector turístic, entre d'altres", ha manifestat.

Sánchez ha assegurat que les ajudes "permetran que contractin els treballadors necessaris per a la recuperació econòmica" i ha afegit que l'objectiu "no és només salvar empreses i llocs de treball, sinó reforçar-los i crear-ne més".

Per ell, hi ha una esperança "real, efectiva i possible" de recuperació de l'economia que ha d'anar en paral·lel a la recuperació "emocional" de la ciutadania.  

 

Autocrítica per Nadal i una desescalada "massa ràpida"

El cap del govern espanyol ha comparegut al Congrés per retre comptes sobre l'aplicació de l'estat d'alarma.

Sánchez ha admès errors en la desescalada després del primer estat d'alarma perquè es va fer "massa ràpid" i ha reconegut que la cogovernança "podia haver funcionat millor en la primera desescalada".

Sánchez anuncia ajuts d'11.000 milions per a empreses, pimes i autònoms
Sánchez ha fet autocrítica per la primera desescalada i pel Nadal (EFE/Emilio Naranjo)

 

També ha acceptat "amb humilitat" que Nadal va comportar que es disparessin les xifres de difunts i contagis, un fet que, ha remarcat, va passar "a nivell global". I ha fet aquest avís:

"No s'havia d'abaixar la guàrdia aleshores i, en conseqüència, no la podem abaixar ara."

Sánchez ha demanat responsabilitat per evitar una altra onada. "Tots hem d'assumir com a propi el repte d'evitar una quarta onada", perquè la Covid "només necessita una metxa per encendre's descontroladament".


"La societat espanyola està exhausta", diu Sánchez

Sánchez ha apel·lat a la "unitat" de les forces parlamentàries. "Després d'un any d'aturada econòmica la societat espanyola està exhausta i espera de la política humanitat, responsabilitat i generositat", ha argumentat.

Segons ha dit, des de l'inici de la pandèmia el govern espanyol ha posat en marxa ajudes "equivalents al 20% del PIB, un exercici de protecció mai vist".

Sánchez ha indicat que el pagament de salaris, a través dels ERTO, i els ajuts autònoms pugen a 40.000 milions d'euros "als quals se sumen 116.000 milions de crèdits ICO".
   

 

 

ARXIVAT A:
AutònomsTurismeEmpresaPedro SánchezEstat d'alarma
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut