El president del govern espanyol ha fet l'anunci al Congrés del PSOE d'Extremadura (Europa Press/Andrés Rodríguez)

Sánchez anuncia 100 milions per a famílies vulnerables per l'encariment de la llum

L'ajuda s'aprovarà al pròxim Consell de Ministres i també es protegirà els contractes de les indústries i les empreses

Actualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat una ajuda de 100 milions d'euros que es destinaran a les famílies més vulnerables i a empreses, per pal·liar les conseqüències de l'augment del preu de la llum.

Al Consell de Ministres de dimarts, s'aprovarà un reial decret llei amb aquesta ajuda addicional.

Hi ha 1,2 milions de famílies vulnerables que se'n podran beneficiar, a les portes de l'hivern. A més, el reial decret servirà per "ajudar les indústries i les empreses a protegir el seu contracte davant l'alça dels preus de l'energia", així com "per incorporar transparència i, per tant, control en la formació dels preus de la tarifa elèctrica ", ha avançat Sánchez.

Pedro Sánchez ha fet l'anunci aquest diumenge a Mèrida, on ha participat en la cloenda del congrés del PSOE d'Extremadura, que ha proclamat secretari general del PSOE extremeny Guillermo Fernández Vara.

El president espanyol ha defensat que els països europeus negociïn units amb els països productors de gas, com es va fer amb les vacunes de la Covid-19. Ha reconegut que no tira endavant la seva proposta per donar una resposta conjunta al problema del preu de la llum i que Europa "té els seus temps".

El govern espanyol també aprovarà en el consell de dimarts la llei d'habitatge, que pretén protegir especialment els joves, "que se senten exclosos del lloguer o la compra", i que prohibirà la compra d'habitatge social per part dels fons d'inversió especulatius.

ARXIVAT A:
Energia
Anar al contingut