Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats
Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats (Europa Press/Eduardo Parra)

Sánchez amplia distàncies amb el PP fins a quatre punts, segons el CIS

El baròmetre de l'octubre també apunta a una caiguda de Vox, amb una estimació de vot del 8,8%, dos punts menys que fa un mes

Pedro Sánchez guanyaria les eleccions generals si es fessin avui, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques de l'octubre, publicat aquest dilluns.

El PSOE suma tres punts respecte a l'últim baròmetre, el del setembre, i quatre més que al del juliol, quan els populars s'havien situat al davant. Així, els socialistes passen del 29,6% de fa un mes a una estimació de vot del 32,7%, la més alta de la legislatura. 

Això són quatre punts per sobre del PP, que es queda en un 28,7%, pràcticament igual que al setembre.

 

Per darrere, repeteix en tercera posició Unides Podem, amb un 12,7%, mentre que Vox cau dos punts: del 10,3% d'estimació de vot que li donava el CIS fa un mes a un 8,8%.

Ciutadans, amb un 2,7%, es manté la cinquena posició.

Dels partits independentistes catalans, Esquerra Republicana, amb un 2,1% --tres dècimes menys que al setembre--, es manté davant de Junts, que obté l'1,5% --una dècima més--, i la CUP, amb una estimació de vot del 0,5%, tres dècimes menys que fa un mes. 

L'enquesta s'ha fet coincidint amb la presentació dels pressupostos de l'Estat per al 2023 i enmig de la negociació per a la renovació del Consell General del Poder Judicial. També és el primer baròmetre després de la sortida de Junts del govern.

 

ARXIVAT A:
JxCatERCCsUnides PodemPPCUPPSOEPedro SánchezVox
Anar al contingut