Madrid

Sánchez després del 16M: "Amb el PSOE no hi haurà mai independència de Catalunya"

Pedro Sánchez assegura que l'estat espanyol és una de les democràcies més avançades del món i que per això va garantir la llibertat de fer una manifestació com la de Madrid

RedaccióActualitzat

Primera reacció del president del govern espanyol l'endemà de la històrica manifestació per l'autodeterminació amb milers de persones ahir a Madrid. Pedro Sánchez n'ha parlat durant la seva intervenció davant el comitè federal del PSOE. Assegura que amb els socialistes no hi haurà mai independència de Catalunya.

"Amb un govern del Partit Socialista no hi haurà independència de Catalunya. Convivència, sempre; independència, mai."

Al seu informe polític davant el comitè federal, que ha aprovat les llistes de cara al 28-A, Sánchez ha afegit que el seu govern sempre apostarà per la convivència i el diàleg, però mai per una Catalunya independent.

"L'única via per resoldre la crisi a Catalunya és la via constitucional. No n'hi ha d'altra. Diàleg, sí, sempre. Hi estarem disposats, però dins de la Constitució. Som un govern constitucionalista i això significa que complirem la Constitució i la farem complir sempre."

El líder socialista ha assegurat que l'estat espanyol és una de les democràcies més avançades del món i que per això va garantir la llibertat de fer una manifestació com la d'ahir, i ha promès que, si ell governa, no hi haurà mai la independència de Catalunya.

"Espanya és una de les democràcies més avançades del món. La democràcia que garanteix la llibertat de manifestació, per exemple, la d'ahir, pels carrers de Madrid, és la mateixa que jutja els polítics que trenquen les normes i la legalitat constitucional."

Les declaracions de Sánchez van en la línia del breu comunicat que va fer La Moncloa després de la manifestació de Madrid, en què recordava que la democràcia protegeix la manifestació del 16M.

 

Iceta i el tuit de Maroto

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, també ha intervingut en el comitè federal del PSOE. Iceta ha respost un tuit del vicesecretari d'Organització del PP, Javier Maroto:


Iceta assegura que sembla que alguns "dirigent de dretes no recordin" que la Constitució consagra la llibertat de reunió, d'expressió i de manifestació.

"Hi ha gent que no s'ha llegit la Constitució. Curiosament, en parlen molt, però obliden que consagra aquests drets."

El dirigent socialista ha remarcat que la marxa es va produir "sense incidents" i ha alertat que, si governa "la dreta a l'estat, només" es podran manifestar aquells que pensin com ells".

ARXIVAT A:
Procés catalàPSOEIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut