Sánchez al PP i Vox: "Ataquen Marlaska perquè està destapant la policia patriòtica"
Sánchez manté Grande-Marlaska com a ministre de l'Interior (Reuters/Alberto Di Lolli)

Sánchez, al PP i Vox: "Ataquen Marlaska perquè està destapant la policia patriòtica"

El president espanyol ha defensat la feina del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i ha dit que no dimitirà

RedaccióActualitzat

A més de la sisena pròrroga de l'estat d'alarma, el ple del Congrés ha tingut com a qüestió destacada el cas del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que, per cert, no ha assistit a la sessió. Pedro Sánchez l'ha defensat i ha dit que no dimitirà. El president espanyol ha afirmat que la dreta "l'ataca" perquè està destapant la "policia patriòtica" que va muntar el govern del PP.

Grande-Marlaska va destituir al cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid, el coronel Diego Pérez de los Cobos, per no haver-lo informat d'uns documents de la seva unitat per al jutjat que investiga la manifestació del 8 de març. Tant el PP, com Vox i Ciutadans reclamen que el ministre dimiteixi.

Aquest dimecres, el cap de l'executiu espanyol havia dit en la seva intervenció inicial que no entraria en la rèplica a les provocacions que li podia fer l'oposició. Però Sánchez ha decidit respondre a Pablo Casado, quan s'ha referit a "l'anomenada policia patriòtica", que ha atribuït al govern de Rajoy.

"Aquest és un govern que respecta i ha respectat sempre la independència judicial. Amb aquest govern no hi ha hagut ni hi haurà mai una intromissió política a les forces i cossos de seguretat de l'Estat"

"No som iguals, senyor Casado i senyor Abascal, però sí que puc garantir una cosa als espanyols. Mentre governi el partit socialista i Unides Podem en aquest govern de coalició, amb aquest govern no es produirà mai, mai, mai, una mal anomenada policia patriòtica"

"El ministre de l'Interior està destapant aquesta policia patriòtica i col·laborant amb la justícia, i per això vostès l'ataquen"

 

Sánchez al PP i Vox:
Pedro Sánchez després d'intervenir al Congrés (EFE/J.J.Guillén)

 

En aquesta rèplica, Sánchez ha equiparat de manera constant els líders del PP i Vox, Pablo Casado i Santiago Abascal, i els ha acusat d'utilitzar "de mala fe" la pandèmia per fer política "partidista". "Fa la sensació que utilitza els morts contra el govern d'Espanya com sempre ha fet el PP quan està a l'oposició", ha dit a Casado, a qui ha advertit que seguir l'estratègia de Vox "fa mal al seu partit i fa gran la ultradreta".

Mentrestant, el Ministeri de l'Interior ha anunciat aquest dimecres que Pérez de los Cobos ha estat destinat, a petició pròpia, a la Intervenció Central d'Armes i Explosius.

 

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezFernando Grande-MarlaskaPolicial
Anar al contingut