Sánchez ha intervingut aquesta matinada a l'assemblea general de les Nacions Unides (EFE/Miguel Rodríguez)Sánchez ha intervingut aquesta matina…
Sánchez ha intervingut aquesta matinada a l'assemblea general de les Nacions Unides (EFE/Miguel Rodríguez)Sánchez ha intervingut aquesta matinada a l'assemblea general de les Nacions Unides (EFE/Miguel Rodríguez)

Sánchez adverteix a l'ONU d'una "onada extremista": "El feminisme és el millor antídot"

Sánchez també ha parlat de l'emergència climàtica i ha remarcat que Espanya aportarà gairebé 300 milions d'euros per als països amb menys recursos

RedaccióActualitzat

"No hi ha millor antídot contra l'extremisme reaccionari que el feminisme", ha defensat Pedro Sánchez davant l'Assemblea General de l'ONU. Un discurs --la matinada d'aquest dimecres-- en què ha alertat la comunitat internacional d'una "crisis de desconfiança cap a les institucions" per una "onada extremista" que posa en perill "la defensa de la democràcia, els drets fonamentals, la igualtat i la justícia social".

"No és fàcil combatre els que fan de la mentida, la por i la manipulació la seva eina principal. Però hi ha motius per a l'esperança en la determinació de moltes societats per preservar un llegat d'avenços i progrés que no admet cap pas enrere", ha sostingut. 

I, en aquest sentit, ha defensat el moviment feminista, "la gran causa del nostre segle" --ha afirmat--. "Espanya ha dit 's'ha acabat'. S'ha acabat amb totes les conseqüències. Perquè cada vegada que una dona avança, avancem tots, homes i dones, amb elles. Queda molt camí per recórrer i moltes batalles per lliurar per assolir la plena igualtat. Cap més urgent que l'erradicació definitiva de la violència masclista, l'existència de la qual alguns s'atreveixen a qüestionar contra tota lògica", ha proclamat Sánchez.
 

Aportació extra d'Espanya contra la crisi climàtica

El president espanyol en funcions també s'ha referit a la lluita contra l'emergència climàtica i l'obligació d'assegurar una transició energètica justa. I aquí ha tret pit de l'anunci fet hores abans que Espanya invertiria gairebé 300 milions d'euros en fons per a l'acció climàtica i per als països vulnerables.

I ha posat en valor els organismes multilaterals, com l'ONU, que han de funcionar més bé, ha dit, per evitar desigualtats amb els països més vulnerables. 

Sánchez parlant a la tribuna a l'assemblea general de les Nacions Unides, pla general de la sala amb les dues pantalles i la tribuna al mig
El discurs a l'ONU ha tancat l'agenda de Sánchez a Nova York (EFE/Miguel Rodríguez)

S'ha posat també el barret de presidència espanyola del consell de la Unió Europea per defensar el paper d'Europa en la guerra a Ucraïna."Condemno des d'aquesta tribuna la injustificada i il·legal guerra de Rússia contra Ucraïna", ha afirmat en un discurs en què també ha recordat la cooperant catalana morta al país per un atac rus mentre feia tasques humanitàries.

La participació de Sánchez a l'Assemblea de l'ONU ha estat l'últim punt de la seva agenda a Nova York abans de tornar a Madrid. Entremig, ha parlat també de política espanyola i les negociacions per a la seva investidura. En aquest marc, s'ha referit a una eventual amnistia. En una roda de premsa ha assegurat que "està dient molt" quan afirma que serà "coherent amb la política de normalització de la situació política a Catalunya".

ARXIVAT A:
Pedro SánchezONU
Anar al contingut