Pedro Sánchez, aquest migdia, al Congrés dels Diputats (Reuters)
Pedro Sánchez, aquest migdia, al Congrés dels Diputats (Reuters)

Sánchez acusa l'independentisme de "tenir por del diàleg", minuts abans del judici

El president espanyol torna a comparar els independentistes a la dreta dient que "viuen millor en la confrontació"

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha insistit a comparar la dreta amb els independentistes catalans afirmant que tenen "por del diàleg" i que "viuen millor en la confrontació". El president espanyol ho ha dit en el seu compte de Twitter coincidint amb la primera jornada del judici oral de l'1-O i amb el debat al Congrés de les esmenes a la totalitat dels pressupostos generals de l'Estat.

Sánchez carrega contra el PP i Ciutadans, i també contra el PDeCAT i ERC, que s'oposen als comptes que aquest dimarts es presenten a la cambra baixa. El cap de l'executiu espanyol posa al mateix nivell les formacions de dreta i els independentistes: "Tots dos volen el mateix: una Catalunya enfrontada a ella mateixa i una Espanya enfrontada a ella mateixa"

 

 

Pedro Sánchez afronta des d'aquest migdia el debat al Congrés sobre el seu projecte de pressupostos sense tenir la majoria garantida. Aquest dilluns va intentar pressionar Esquerra i el PDeCAT amb la possibilitat de convocar eleccions generals el 14 d'abril. Els dos partits li demanen que torni al diàleg sobre Catalunya. Però per a Sánchez, qui no vol dialogar és l'independentisme perquè considera que ja li va bé la "confrontació".


Campuzano diu que no retiraran l'esmena amenaçant amb convocar eleccions
 

Carles Campuzano creu que el PSOE "no sembla tenir interès" perquè s'aprovin els pressupostos (ACN)


Des del PDeCAT es veu la situació molt diferent. El seu portaveu al Congrés, Carles Campuzano, ha dit aquest matí que Sánchez no aconseguirà que el PDeCAT retiri l'esmena a la totalitat dels pressupostos amenaçant amb un avançament de les eleccions generals. Campuzano ha afegit que la seva formació continua disposat a dialogar.

El dirigent català ha explicat que té la "sensació" que el govern del PSOE "no sembla tenir cap interès" en què s'aprovi el projecte pressupostari.

"Van passant les hores i no tenim novetats. Nosaltres no ens hem aixecat de la taula de diàleg i hi continuarem fins al final. El govern sap el que ha de fer"

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezJudici procésPressupostos Generals de l'EstatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut