Sánchez dona per trencades les negociacions: "Les va trencar Iglesias divendres"
Sánchez i Iglesias el 9 de juliol, durant l'última ronda de converses per formar govern (EFE/Juan Carlos Hidalgo)

Sánchez dona per trencades les negociacions: "Les va trencar Iglesias divendres"

Des d'Unides Podem, Echenique es mostra sorprès pel to de Sánchez i li reclama que "reprengui la via del diàleg i la negociació"

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, considera trencades les negociacions amb Unides Podem per formar govern. Així ho ha manifestat durant una entrevista a la Cadena SER.

Sánchez, en concret, considera que la consulta a les bases oberta per Pablo Iglesias és una manera de trencar les negociacions que mantenien els socialistes i la formació morada.

"Estic frustrat pel que va passar divendres, quan vaig conèixer pels mitjans de comunicació una consulta que suposa sense cap dubte un trencament de les negociacions. "


A la pregunta  de si dona per trencades les negociacions, Sánchez ha contestat:

"Les va donar per trencades Pablo Iglesias. Hi ha una constatació i una conseqüència. La constatació és que el senyor Iglesias no es va moure del seu plantejament maximalista d'un govern de coalició sense cap tipus de veto, i la conseqüència la vam començar a intuir."

"Honestament, crec que el senyor Iglesias està fent servir aquesta consulta trucada per justificar una votació contrària a la investidura i justificar un no que coincidirà, per exemple, amb l'extrema dreta."

 

Sánchez i Iglesias van obrir negociacions per formar un "govern de cooperació" ara fa un mes, l'11 de juny (EFE/Zipi)


Des del PSOE es defensava un "govern de cooperació", que podria incorporar noms de Podem, però no ministres. Iglesias, en canvi, ha defensat, des del principi, un govern de coalició amb Unides Podem en el Consell de Ministres.

 

 

Durant l'entrevista d'aquest matí a la Cadena SER, Sánchez ha assegurat que dijous passat va proposar a Iglesias -en una conversa telefònica- l'entrada de "persones d'Unides Podem al Consell de Ministres".


Echenique: "Que Sánchez reprengui el diàleg"

Lluny de confirmar les paraules de Sánchez, des d'Unides Podem han reiterat que continuen oberts al diàleg per formar govern. En declaracions a La Sexta, Pablo Echenique s'ha mostrat sorprès pel to utilitzat pel president del govern espanyol en funcions.

"Estem sorpresos pel to dur que ha utilitzat el president, per les desqualificacions que ha llençat contra els nostres processos democràtics."

 

Echenique, sorprès pel to de Sánchez, aquest matí, contra Podem (EFE/J.J.Guillén)

 

El secretari d'Acció de govern de la formació morada assegura que, de fet, "el PSOE no ha volgut mai posar-se a negociar un govern de coalició". I li demana una rectificació:

"Demanem a Pedro Sánchez que reprengui la via del diàleg i la negociació. Estem disposats, com fa dos mesos i mig, a parlar d'una negociació seriosa de govern."


Considera, tanmateix, que aquesta fórmula "és l'única opció de futur per al nostre país".

"L'opció raonable, sensata és la de formar un govern de coalició amb els paràmetres habituals: sense vetos i amb un pes de cada força proporcional als vots obtinguts a les eleccions."

"És inconcebible que el PSOE ens porti a una repetició electoral. Tant de bo no haguem d'anar a una investidura fallida."

ARXIVAT A:
Eleccions 28APSOEUnides PodemPedro SánchezPablo Iglesias
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut