El president espanyol ha acusat el líder del PP d'haver aconseguit fer emmudir les Corts Generals (Europa Press / Jesús Hellín)

Sánchez acusa el PP d'"emmudir" les Corts i Feijóo li diu que deixi de "desqualificar" el TC

El president del govern espanyol i el president del PP s'han vist les cares en plena crisi pel Poder Judicial

RedaccióActualitzat

Cara a cara tens al Senat entre Alberto Núñez Feijóo i Pedro Sánchez en plena crisi pel Poder Judicial. El president del govern espanyol ha acusat el PP de Feijóo d'haver arribat "més lluny" que Pablo Casado perquè ha aconseguit "fer emmudir" les Corts, després de la decisió del Tribunal Constitucional:

"Fer emmudir les Corts Generals, aquesta és la gran aportació del PP de Feijóo. Vostès ho estan intentant, però malgrat que intentin que el Parlament no parli, ja els garanteixo jo que parlarà alt i clar."

Per part seva, el cap de l'oposició li ha demanat que deixi de "desqualificar" el Tribunal Constitucional i de reduir a "cendres" la democràcia, alhora que ha deixat clar que el PP no ha "qüestionat la legitimitat" de la seva victòria electoral.

Tot i això, ha preguntat a Pedro Sánchez si ja té data per fer una consulta a Catalunya:

"ERC ha demanat que s'ha de celebrar una consulta. El PSC hi dona suport, algun membre del seu govern ha dit que li sembla legítima. Té data, ja, per fer-la, senyor Sánchez? De veritat que seguirà així? Seguirà amb l'independentisme o en algun moment es passarà al constitucionalisme?"

Aquest serà l'últim cara a cara parlamentari de l'any entre Sánchez i Feijóo, i ha arribat just dos dies després de la decisió del Tribunal Constitucional, que ha paralitzat la llei que en què buscava la renovació.

Sánchez ha assenyalat que els poders que "acompanyen" i fins i tot "dirigeixen" el PP cada vegada són "menys ocults" i han aconseguit la fita de treure a les Corts competències que li havia conferit la Constitució, és a dir, la capacitat de proposar, debatre i legislar.

"Els he sentit dir que estan disposats a fer el que calgui, però han arribat massa lluny", ha dit Sánchez.

Així, el cap de l'executiu espanyol ha atribuït la política de Feijóo al fet que "no vol córrer la mateixa sort que el senyor Casado". Després de retreure al PP les seves crítiques anomenant-lo "tirà", Sánchez ha afirmat que el líder del PP ha perdut "el poc crèdit que li quedava".


L'enuig de Feijóo

Feijóo, visiblement enfadat, ha demanat a Sánchez que deixi "ja de prendre el pèl als espanyols" i "deixi de provocar".

"Deixin de desqualificar el TC", ha sol·licitat, i ha afegit que "no hi ha cap primer ministre europeu" que s'expressi en els termes que ho fa el president del govern espanyol.

El líder del PP també l'ha acusat de "trepitjar l'accelerador de la degradació institucional" i de "voler sotmetre totes les institucions".

En la mateixa línia, Feijóo li ha demanat que no subestimi la intel·ligència dels espanyols perquè, diu, eliminar el delicte de sedició no millora la integritat territorial, reformar el de malversació no millora la lluita contra la corrupció i "colar una reforma del Poder Judicial per la porta del darrere" no millora la separació de poders.

Feijóo és senador però no diputat al Congrés (Europa Press / Jesús Hellín)
ARXIVAT A:
JudicialPedro SánchezAlberto Núñez Feijóo
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut