Els incendis a l'estat de Califòrnia i la boira habitual deixen imatges apocalíptiques a San Francisco (Reuters)
Els incendis a l'estat de Califòrnia i la boira habitual deixen imatges apocalíptiques a San Francisco (Reuters)

San Francisco amb fum i cels apocalíptics pels incendis que arrasen Califòrnia

El color es deu als incendis declarats a l'estat de Califòrnia i a la boira, habitual durant aquesta època de l'any

Actualitzat

Més de 40 incendis es mantenen actius a Califòrnia, molts dels quals són de grans dimensions, en la pitjor temporada de què es té registre. Des de principis d'any s'han comptabilitzat en total més de 7.600 incendis, que han cremat més de 930.000 hectàrees.

Uns incendis que han deixat una imatge inèdita a San Francisco, amb fum i un cel apocalíptic i preocupant.

 


Sí, aquesta és la ciutat de San Francisco de color vermell, sense filtres. Hi veiem una barreja de fum i boira. La boira, habitual durant aquesta època de l'any, ha tornat, s'ha estès amb força i ha deixat un cel inèdit, sense llum a ple dia, taronjós i vermellós, i que deixa una estampa bonica alhora que terrorífica.

 


Aquest fenomen s'ha produït perquè la boira i l'aire fred que venen de l'oceà fan que el fum, impulsat per l'aire calent, es mantingui en una capa superior de l'atmosfera.

 


Les autoritats ja fa dies que informen de la qualitat de l'aire i recomanen que les persones vulnerables no surtin al carrer. Paradoxalment, la qualitat de l'aire en les darreres hores ha estat millor que en els últims dies, to i que no hi hagi llum solar.

 


Tot i això, el fum continua deixant cendra, que cobreix cotxes, llars, taules i cadires de restaurants.

 


Molts ciutadans de San Francisco han immortalitzat el fenomen.

 


Les autoritats continuen preocupades perquè a aquest rècord de focs s'hi ha arribat abans que acabés la temporada d'incendis, entre octubre i novembre. Una situació que s'ha vist agreujada per una sequera extrema.

ARXIVAT A:
Estats UnitsIncendis
Anar al contingut