Washington

Samsung haurà de pagar 290 milions més a Apple per haver-li copiat característiques de l'iPhone

En total, Samsung haurà de pagar a Apple 890 milions de dòlars, perquè la sud-coreana ja devia a la nord-americana 600 milions d'un judici previ, celebrat l'agost del 2012. Llavors es va condemnar Samsung a pagar 1.000 milions de dòlars a Apple, però, el març passat, una part d'aquesta sentència, corresponent a 450 milions de dòlars, es va invalidar. En la repetició del judici corresponent a aquesta part, la condemna s'ha reduït en 160 milions d'euros, fins als 290 milions.

RedaccióActualitzat

Revés a la coreana Samsung en la guerra de patents que manté amb la seva principal competidora, la nord-americana Apple. Un tribunal de Califòrnia l'ha condemnat a indemnitzar el gegant de la poma amb 290 milions de dòlars (215 milions d'euros). El motiu, haver copiat alguna de les característiques de l'iPhone, entre els quals el zoom tàctil i la disposició de les icones a la pantalla.

En total, Samsung haurà de pagar a Apple 890 milions de dòlars, perquè la sud-coreana ja devia a la nord-americana 600 milions d'un judici previ, celebrat l'agost del 2012. Llavors es va condemnar Samsung a pagar 1.000 milions de dòlars a Apple, però, el març passat, una part d'aquesta sentència, corresponent a 450 milions de dòlars, es va invalidar.

En la repetició del judici corresponent a aquesta part, la condemna s'ha reduït en 160 milions d'euros, fins als 290 milions. El gegant sud-coreà, que argumentava que havia de pagar 52 milions, ja ha anunciat que recorrerà la sentència.

Arran del primer judici, Apple va intentar que es prohibís la venda als Estats Units de vuit models de Samsung, però aquella batalla la va guanyar la sud-coreana, i en camp contrari.

Appel i la companyia sud-coreana tenen una guerra oberta amb acusacions creuades per violació de patents des del 2011, i ja acumulen una cinquantena de demandes. Els dos principals fabricants de telèfons intel·ligents del món lliuraran la pròxima batalla al març. En aquest cas, Appel acusa Samsung de copiar la seva tecnologia amb el Galaxy S3 i el Note 2.

Anar al contingut