S'amplia la prohibició de construir a la Costa Brava, ara a la segona línia de mar
La Comissió d'Urbanisme de Girona aprova un avanç del Pla de Director Urbanístic
S'amplia la prohibició de construir a la Costa Brava, ara a la segona línia de mar
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

S'amplia la prohibició de construir a la Costa Brava, ara a la segona línia de mar

La Comissió d'Urbanisme de Girona aprova un avanç del Pla de Director Urbanístic

RedaccióActualitzat
TEMA:
Urbanisme

La Generalitat està determinada a revisar a fons què es pot construir i què no es pot construir en el litoral de la Costa Brava.

La Comissió d'Urbanisme de Girona ha aprovat un avanç del Pla de Director Urbanístic de la Costa Brava que amplia la moratòria anunciada fa un mes, que revisava les possibilitats de construir en més de 1.500 hectàrees de sòls urbanitzables de 17 dels 22 municipis gironins i deixava en suspens, com a mínim, la construcció de 3.000 habitatges.

 

 

Ara, aquesta ampliació suspèn la tramitació de llicències d'obra durant un any en terrenys de vuit sectors més dins la franja dels 500 metres des de la costa -o sigui, de primera línia de mar- on, tot i no tenir llicències pendents, es considera que construir-hi tindria un gran impacte paisatgístic.

L'ampliació introduïda avui en el Pla Director Urbanístic de la Costa Brava també suspèn la concessió de noves llicències en la segona línia de mar: inclou 80 sectors de sòl urbanitzable de 15 municipis, que són a més de 500 metres de la costa, unes 900 hectàrees on ara mateix la normativa permetria construir-hi fins a 12.000 habitatges.

 

 

El secretari general d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, ha volgut remarcar que la moratòria té un caràcter preventiu per poder crear una normativa que ajudi a ordenar i preservar el paisatge.

"El que estem fent és crear les condicions, fixar aquesta moratòria per poder actuar, per poder treballar. M'agradaria no crear alarmisme. El que estem fent ho fem per millorar la qualitat ambiental i paisatgística del conjunt de la Costa Brava."

"Estem parlant, sobretot, de municipis que tenen planejaments no adaptats, antics, que formen part de models propis d'un temps, dels anys 70 i 80, però que en aquests moments hem de revertir."


En total, les dues moratòries afecten 19 dels 22 municipis de la Costa Brava i aturen, per un any, la possibilitat de construir fins a 15.000 habitatges.

La moratòria anunciada fa un mes i ara ampliada era una reivindicació de SOS Costa Brava, una plataforma constituïda a l'agost per 15 col·lectius ecologistes, per denunciar l'excessiva urbanització d'aquest territori.

ARXIVAT A:
Urbanisme Medi ambient

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut