Miquel Sàmper, conseller d'Interior

Sàmper planteja reobrir bars i restaurants de dia si s'aplica un toc de queda

Salut prefereix avaluar si funcionen les mesures adoptades fa una setmana abans de parlar de toc de queda

Redacció/ACNActualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, considera "molt possible" que el govern espanyol faci arribar a l'executiu català la proposta per aplicar el toc de queda. En una entrevista a Rac1, Sàmper ha considerat que, en cas que s'apliqui aquesta mesura a Catalunya que limita la mobilitat a la nit, el govern estudia aplicar mesures "menys restrictives" durant el dia, com permetre l'obertura de bars i restaurants.

El conseller ha dit que estan "valorant" si acompanyar el que suposaria una limitació de la mobilitat a les nits amb "altres mesures que, per exemple, no facin tan dura la pandèmia a nivell d'aturar l'economia". Però Sàmper ha matisat: "Tot el que sigui pandèmia, ha de d'estar supeditat a allò que considerin les autoritats sanitàries".

El conseller ha dit que el govern vol ser "menys intervencionista" en la segona onada, però vist que "no es fa excessivament cas a les mesures pedagògiques" estudia més restriccions.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reiterat que el "toc de queda" és una mesura que el govern té damunt la taula i estudia, però que no té previst aplicar de manera immediata.

Però Vergés ha insistit a dir que, abans, el seu Departament vol comprovar si les últimes restriccions adoptades, com el tancament de bars i restaurants, donen resultat. En declaracions al programa Adolescents XL, de Catalunya Ràdio, Vergés nega que el govern tingui damunt la taula el toc de queda com a mesura:

"Nosaltres no l'hi tenim. Nosaltres hem aplicat les mesures que considerem que toquen ara i volem veure, i esperem, que tinguin repercussió. Per això estem demanant a tothom que les compleixi. No són mesures de bars i restaurants, són mesures globals a la societat en general amb què totes i tots ens hem de sentir implicats i implicades."

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut