Miquel Sàmper en l'entrevista al programa "Preguntes Freqüents"
Miquel Sàmper en l'entrevista al programa "Preguntes Freqüents"
Entrevistat a "Preguntes freqüents"

Sàmper i la fi de l'estat d'alarma: "Esperem un instrument per part de l'Estat"

El conseller d'Interior diu que la població de Catalunya ha complert de forma majoritària les mesures de restricció per la Covid i ha afegit que els que s'han saltat les normes són una minoria

Actualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, s'ha mostrat convençut que l'Estat espanyol possibilitarà un instrument que permeti a les comunitats autònomes poder mantenir determinades restriccions de moviment de la població en cas necessari, un cop finalitzi l'estat d'alarma el 9 de maig:

"Estic convençut que hi haurà un instrument per part de l'Estat tard o d'hora per aixoplugar totes les comunitats."

En un entrevista al programa "Preguntes freqüents" de TV3, el conseller ha dit que el govern encara no ha decidit si mantindrà un toc de queda quan acabi l'estat d'alarma i assegura que la decisió es prendrà un cop analitzades les dades i la tendència de la pandèmia.

Sàmper ha remarcat que hi ha preocupació entre el conjunt de comunitats autònomes perquè amb la fi de l'estat d'alarma desapareix un instrument clau per poder restringir drets fonamentals.


Miquel Sàmper explica que cal trobar un altre mecanisme jurídic, encara que sigui per tenir-ho al calaix fins que sigui necessari:
 


Compliment de les mesures

Malgrat les notícies de festes il·legals cada cap de setmana i de determinades persones que no respecten els horaris del toc de queda i les restriccions de trobades, el conseller considera que a Catalunya la població ha complert de forma massiva les mesures:

"No oblidem que som 7,5 milions de persones a Catalunya. Per tant, no oblidem que el grau de compliment de les mesures és molt alt. La ciutadania ha complert, i molt. Ho demostra el que va passar per Setmana Santa, teníem por que no s'hagués fet cas de les limitacions de moure's amb la bombolla de convivència. I no va passar, les dades demostren que no va tenir massa incidència."

 


 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Miquel Sàmper
Anar al contingut