Sicília

Salvini tanca personalment un centre d'acollida de migrants històric a Sicília

El ministre de l'Interior ha anat ell mateix a clausurar el que va ser el centre d'acollida de migrants més gran, ara en declivi

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior italià d'extrema dreta, Matteo Salvini, ha anat a tancar, personalment, el que va ser el centre d'acollida de migrants més gran d'Europa, a Mineo, a l'illa de Sicília. En el moment de més activitat, al 2014, va arribar a acollir més de 4.100 persones. Salvini manté el pols contra la immigració irregular després que, en només una setmana, dos vaixells, el veler Alex i el Sea Watch, l'han desafiat saltant-se la prohibició d'entrar a Lampedusa.

La justícia interpreta que l'obligació de socórrer passa davant de la política. Però Salvini sap que la seva política té molts seguidors. Tot i això, l'acció ha accentuat també la tensió al mateix executiu italià, on Salvini té detractors, i es podria desencadenar una crisi de govern.

Matteo Salvini, ministre de l'Interior i vicepresident italià (Reuters)


Salvini dona aquests arguments:

"Robatoris, danys, agressions, talls de carretera... Tot això no es repetirà i tornarà a ser un lloc tranquil."

 

Multes milionàries a les ONG rescatadores

Amb missatges així, el partit de Salvini ha multiplicat per dos la seva popularitat en un any. Per això, la Lliga Nord, el partit de Matteo Salvini, ha presentat una esmena per augmentar fins al milió d'euros la multa als vaixells de les ONG que rescatin migrants sense autorització. El partit també introdueix la detenció del capità en cas que entri en aigües italianes.

 

Seguidors de Matteo Salvini i les seves mesures populistes (Reuters)


Salvini ja va anunciar que enduriria el decret després dels dos últims rescats de migrants en el Mediterrani Central per part d'ONG, que han acabat amb la confiscació del vaixell i sancions de 50.000 euros. L'ONG Mediterranea ja ha respost:

 

"La vida val més que un milió. No ens aturarem"

 

La portaveu de Mediterranea, Alessandra Sciurba, ha reconegut que l'ONG ja té deutes per més de 600.000 euros i ha demanant ajuda a possibles donants.

 

Carola Rackete, la capitana alemanya que ha desafiat Salvini (Reuters)


Mentrestant, els 44 migrants rescatats al vaixell "Alan Kurdi" de l'ONG Sea-Eye han arribat a Malta després de ser transbordats amb llanxes de l'Armada maltesa. La nau està atracada per repostar i comprar queviures. D'aquesta manera, el vaixell de l'ONG catalana Open Arms és l'únic que és ara mateix al Mediterrani per fer rescats si és necessari.

Detractors de les mesures de Salvini defensen les ONG (Reuters)

 

ARXIVAT A:
ItàliaMigracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut