El finlandès Olli Kotro; l'alemany Jörg Meuthen; l'italià Matteo Salvini, i el danès Anders Primdahl Vistisen (Reuters)
El finlandès Olli Kotro; l'alemany Jörg Meuthen; l'italià Matteo Salvini, i el danès Anders Primdahl Vistisen (Reuters)

Salvini reuneix líders d'extrema dreta buscant l'aliança més votada a les europees

El viceprimer ministre italià vol aplegar-los en un sol grup, però, a la trobada, no hi han anat Le Pen, Orbán ni cap representant de Vox

RedaccióActualitzat

Impuls des de Milà a l'aliança de dreta ultranacionalista, antiimmigració i euroescèptica que intenta construir Matteo Salvini, l'home fort d'Itàlia. El vice-primer ministre i responsable d'Interior italià ha llançat la campanya per a les europees convidant tots els partits que veu afins perquè s'uneixin en un sol grup parlamentari i siguin els més votats el 26 de maig. A la trobada, però, no hi eren la francesa Marine Le Pen, ni tampoc l'hongarès Víktor Orbán ni cap representant de Vox.

A Itàlia, Salvini se sent poderós. La popularitat del viceprimer ministre es manté alta, al voltant del 50%, segons algunes enquestes. I el líder populista de dretes creu que això es pot reproduir a tota Europa. Aquest dilluns ha donat el primer pas amb una fotografia. Ha reunit alguns dels protagonistes pròxims ideològicament.

A la capital llombarda hi havia representants d'Alternativa per Alemanya, del Partit dels Finlandesos -conegut com a Veritables Finlandesos- i també del Partit Popular Danès. Amb ells vol construir una gran aliança que guanyi les eleccions europees del maig. Sap que no són partits amb visions del tot coincidents, però detecta un comú denominador:

"El nostre objectiu és, finalment, ser una força de govern i de canvi a Europa per portar nou vigor, nova sang, nova esperança. Un nou somni. Alguns temes són comuns, com el control de les fronteres, la lluita contra el terrorisme o els extremismes"

 

Salvini se sap fort a Itàlia i vol exportar la seva política a tota Europa (Reuters) 

La política contra la immigració explica en gran part la popularitat de Salvini i és la qüestió central del seu projecte europeu. Sap que té en sintonia la líder de Reagrupament Nacional, Marine Le Pen, i també el president hongarès, Víktor Orbán. Cap d'ells, però, com tampoc l'holandès Geert Wilders ni la dreta polonesa, l'han acompanyat en l'acte d'aquest dilluns.

Salvini li treu importància i dona per fet que tots ells participaran en la gran manifestació que està organitzant pel 18 de maig a Itàlia. Allà confia poder emmarcar la força de la dreta populista europea en una fotografia en què també espera la presència de dirigents de Vox.
 

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaEleccions europees 26MMigracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut