Imatge del vaixell de l'ONG holandesa Lifeline (EFE)

Salvini deixa a la deriva 224 migrants més: "Que se'ls enduguin a Espanya o França"

Actualitzat

El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha deixat al mar un altre vaixell amb migrants a bord. La setmana després del cas de l'Aquarius, l'ONG holandesa Lifeline ha rescatat un barco amb 224 migrants a davant de Líbia.

En un missatge molt dur, Salvini ha qualificat als rescatadors de "desgraciats" i als passatgers de l'embarcació de "carn humana". El líder de la Lliga Nord ha advertit que les ONG que treballen al Mediterrani per rescatar migrants "no tocaran terra italià":

"Aquest vaixell veurà Itàlia només en postal perquè les regles es respecten".

A través d'un missatge a les xarxes socials, Salvini ha acusat l'organització holandesa de no respectar les ordres de la Guàrdia Costanera italiana i líbia:

"La Guàrdia Costanera italiana els ha escrit perquè no es moguessin, que se n'ocupava Líbia, però aquests desgraciats, fins i tot posant en perill la vida dels immigrants en aquests barcos, no han escoltat ningú i han intervingut carregant la seva quantitat de carn humana a bord".

 

 

Itàlia ja va rebutjar un vaixell fa poc, l'Aquarius, que portava 630 migrants a bord. El vaixell finalment va desembarcar a València. Salvini no ha desaprofitat l'ocasió de dirigir-se a Espanya:

"Endueu-vos tota la càrrega d'éssers humans a Gibraltar, a Espanya, a França o on vulgueu".

El líder ultradretà també ha recordat a Espanya i França que "la generositat de paraules no interessa" i que s'han de fer càrrec dels milers de migrants que van acceptar que fossin reubicats als seus països.

Atac a les organitzacions humanitàries

Salvini ha afirmat que les organitzacions de rescat "no fan voluntariat", sinó que "ajuden al tràfic de sers humans":

"Volem acabar amb la màfia de la immigració clandestina que causa milers de víctimes".

El líder de l'ultradretana Lliga ha qualificat les ONG de "taxis de mar que després desembarquen a Itàlia". També ha dit que "miren més a la cartera que a salvar vides".

La setmana que ve, diversos països europeus es reuniran en una cimera informal per abordar la crisi migratòria. El ministre de l'Interior ha recordat al president italià, Giuseppe Conte, que ha d'anar-hi per "canviar les normes que estan fent mal a Itàlia".

 

ARXIVAT A:
MigracionsItàlia
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut